Finn prematuur geboren met 32+ weken, couveuse, longrijping, weeenremmers, gebroken vliezen, MMC Veldhoven

Finn


Finn prematuur geboren met 32+ weken, couveuse, longrijping, weeenremmers, gebroken vliezen, MMC Veldhoven

Na een zwangerschap van ruim 32 weken is onze zoon Finn geboren. Hij woog 2030 gram.

Vanaf het begin van de zwangerschap voelde ik me al niet goed. Het begon met misselijkheid en daarna (vanaf 16 weken) ging het over in veel buikklachten icm vele harde buiken. Gelukkig waren alle controles elke keer helemaal goed. En elke keer was het weer een geruststelling als de gynaecoloog zei dat het met de baby allemaal goed ging in mijn buik.

Ik had elke 2 weken controle bij de gynaecoloog. Dit ivm een eerdere zwangerschap die eindigde in een vroeggeboorte (31weken). Elke 2 weken lijkt veel maar toch vertrouwde ik het tussendoor vaak niet helemaal. Dus ik ben ook nog vaak tussendoor op extra controle gegaan. Achteraf gezien waren het 2 vergelijkbare zwangerschappen.

Nu werd ik bij ruim 30 weken opgenomen in het ziekenhuis ivm verkorte baarmoederhals en vele harde buiken. Ik kreeg meteen longrijping injecties en weeënremmers. Daarna mocht ik eigenlijk naar huis maar ik vertrouwde het zelf nog niet helemaal dus ik ben nog een nachtje gebleven in het ziekenhuis en dan zouden we de volgende dag bekijken of ik naar huis zou gaan. Maar die nacht braken spontaan mijn vliezen (31 weken). Toen had ik geen keus meer en moest ik blijven in het ziekenhuis ivm infectiegevaar. Gelukkig zette de weeën verder niet door en kwam de bevalling pas 1,5 week nadat de vliezen gebroken waren.

Nu is Finn 1,5 week oud en het gaat hartstikke goed met hem. Hij is gelukkig erg sterk en hij gaat met grote sprongen vooruit. We zijn super trots op hem!

Wij willen De fotografe van Earlybirds heel erg bedanken voor de fotoshoot. Het is erg bijzonder dat er vrijwilligers zijn die dit willen doen voor ouders van te vroeg geboren kinderen. Het is bijzonder om van de hectische ziekenhuis periode een mooie fotoshoot als herinnering te hebben. Nogmaals super bedankt! En hopelijk mogen jullie nog veel ouders blij maken met zo’n mooie fotoshoot.

Mark, Yvon, Liz & Finn

—————————-

Van de fotografe:

Lieve Yvon en Mark. Dat was een hobbelige weg voordat Finn in de couveuse lag! Zoveel onrust en zorgen, tijdens en na allebei de zwangerschappen, maar gelukkig nu twee prachtige gezonde kinderen. Heel veel geluk en gezondheid voor jullie hele gezin!

Lieve groet en een knuffeltje voor de kinderen,
Mieke.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.