Fien & Pip prematuur geboren met 33 weken, Antonius Zorggroep Sneek, weeenremmers, gebroken vliezen, couveuse, sondevoeding

Fien & Pip

Fien & Pip prematuur geboren met 33 weken, Antonius Zorggroep Sneek, weeenremmers, gebroken vliezen, couveuse, sondevoeding

Fien & Pip – “let new adventures begin”

Het was een bijzonder moment voor mij, toen ik 14 juli jl. het Antonius Ziekenhuis in Sneek binnenstapte. Ik mocht een reportage maken van Fien en Pip en die had ik al “ontmoet” twee weken daarvoor tijdens een zwangerschapsshoot, toen nog lekker bij hun moeder in de buik. Die shoot was al gewijzigd in opzet en van datum, want Fien en Pip wilden al enthousiast de wereld in na een zwangerschapsduur van 27 weken. Dat was natuurlijk nog niet de bedoeling en gelukkig deden de weeënremmers goed hun werk. Maar met 33 weken vonden de dames het genoeg. Een van de vliezen brak en binnen een paar uur waren ze na een voorspoedige bevalling geboren. Gelukkig kenden ze een goede start.

Bij binnenkomst in de kamer viel mijn oog direct op een tweetal couveuses met daarin vrolijke zonnetjes van Earlybirds. Hoe leuk! In de couveuses twee prachtige meisjes. Voor de gelegenheid was de sondewisseling afgestemd op de reportage en de meisjes mochten zelfs heel even samen bij mama liggen. Voor het eerst weer even samen na de geboorte. Het werd een prachtig moment, want de meisjes vonden elkaar binnen een paar tellen en pakten elkaar handjes (en neus 😉 ). Zo mooi om die vertrouwdheid te zien.

Hoe heftig is het dan te horen dat Pip twee dagen geleden erg ziek werd. Zij bleek een infectie in haar bloedbaan te hebben. De medicatie, de bilimat en lamp en een flowmasker lijken hun werk te doen. De ontstekingswaarden zijn gezakt. Gelukkig! Ook Fien wordt uiteraard extra goed in de gaten gehouden, maar heeft al een enorme stap voorwaarts mogen zetten: ze ligt in een wiegje!

Marlinde en Joey, ik hoop dat jullie snel met Fien en Pip gezond en wel naar huis mogen en samen een mooie toekomst tegemoet gaan.
Lieve groet,
Regina Kappert

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.