Femke & Lara

Femke Lara

 

Wat waren wij blij verrast toen we hoorden dat we niet één maar twee baby’s kregen! De zwangerschap verliep voorspoedig. Aangezien de tweeling de placenta deelde kwam ik vanaf week 16 al iedere week in het ziekenhuis. Alles was in orde tot ik bij 25 weken en 4 dagen weer op controle ging. Toen bleek dat de bevalling waarschijnlijk al snel op gang zou komen door een verkorte baarmoedermond en regelmatige harde buiken. We waren helemaal overrompeld.

Er werd gelijk gestart met de longrijpingsprikken en de verwachting was dat de tweeling die avond al ter wereld zou komen. Uiteindelijk hebben we de bevalling nog kunnen uitstellen tot 25 weken en 6 dagen. Wat een kleine meisjes en wat een bijzonder gevoel: alles zit er op en er aan en ondanks dat ze nog zo klein waren hielden we al immens veel van ze.

De tweeling heeft door de vroeggeboorte al veel moeten doorstaan: lichttherapie, bloedtransfusies, beademing, een operatie aan de ductus en veel verschillende medicatie. Het zijn twee dappere en sterke meiden en na 8 weken op de Intensive Care mochten ze over naar de High Care. Het gaat nu heel goed met ze en we kijken uit naar de dag waarop ze mee mogen naar huis.

Dankzij Pasquale hebben we nu een hele mooie herinnering aan deze intensieve periode, dankjewel!

2 antwoorden
 1. Arienne
  Arienne zegt:

  Wat fijn om te lezen dat het goed gaat met de meisjes. Hier een soortgelijk verhaal alleen nog 6 weken kunnen rekken (28.2). Veel geluk de periode en we gaan duimen dat ze snel mee naar huis mogen! Want dat is echt genieten 😀

  Beantwoorden
 2. E
  E zegt:

  Veel sterkte, hier ook een tweeling met een gedeelde placenta, erg veel tegenslagen gehad, 5 en 10 maanden ziekenhuis, en nog lange nasleep thuis. Inmiddels 2 prachtige (best gezonde) jongens die bijna naar school gaan. Oudste werd ook met 27 weken geboren en inmiddels de grootste en een van de slimsten van zijn klas 🙂

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.