Fayen

Fayen

Afgelopen donderdag ging ik voor het eerst op pad voor de stichting. In Zwolle mocht ik op bezoek bij de kleine Fayèn die met 27.4 weken gehaald is omdat de navelstreng rond haar nek zat. Ze was al meteen aangemeld voor een fotoreportage, maar doordat ze vrij plotseling werd overgeplaatst van Groningen naar Zwolle kwam de aanmelding bij mij terecht en mocht ik haar fotograferen toen ze vijf weken oud was.

Ze heeft een moeilijke tijd achter de rug, maar sinds ze een bloedtransfusie heeft gehad gaat ze met sprongen vooruit. De avond voordat ik kwam hebben haar ouders zelfs te horen gekregen dat ze weer overgeplaatst zou worden. Ditmaal naar Hoogeveen, lekker dichtbij huis. Aangekomen op de afdeling zag ik een klein meisje met een glimlach om haar lippen. Haar moeder vertelde meteen dat ze rond 11 uur opgehaald zou worden om met de ambulance overgeplaatst te worden, dus ik ben maar snel begonnen met fotograferen. De overplaatsing was super goed nieuws natuurlijk, maar het had niet leuk geweest als de afspraak weer verzet had moeten worden.

Voor haar ouders was het even wennen om op de foto te gaan, maar al snel waren ze alleen nog maar bezig met Fayèn. Eerst even de luier verschonen en daarna lekker buidelen bij papa en mama. Een prachtig gezicht om die verliefde blikken te zien. Ook Fayèn deed nog even haar oogjes open en leek erg tevreden bij papa en mama. Nadat Fayèn haar voeding had gekregen werd het voor mij weer tijd om te gaan. Het was voor mij een indrukwekkende ervaring en ik heb enorm veel bewondering voor de kracht die haar ouders hebben om maar door te gaan in deze “rollercoaster”.

Lieve Fayèn, inmiddels heb ik gehoord dat het ontzettend goed met je gaat. Je ligt zelfs in een wiegje inmiddels! Dat is heel fijn om te horen. Groei maar lekker door en sterk maar lekker aan. Dan mag je hopelijk snel naar huis!

Groetjes Louise

*************************

Moeder van Fayèn

Ik ben opgenomen (met 26 weken) met weeën en 2 cm ontsluiting. Door wee-remming en longrijping hebben ze dit bijna een week kunnen uitstellen. Vele gesprekken met kinderartsen gehad en uitleg over extreem vroeggeboortes. Je kunt je niet voorstellen, wat er op dat moment allemaal te wachten staat. Ons leven stond op zijn kop en we werden geleefd van dag tot dag.

Na controle via het ctg scan werd gezien dat Fayèn te weinig zuurstof kreeg. Mogelijk dat ze verwikkeld zat in de navelstrengen. Er werd besloten om direct een keizersnede te doen, want het kon geen uren meer duren. Helaas was het geen normale keizersnede, waardoor er daarna een zware herstel periode nodig was.

Fayèn is met cpap begonnen maar al snel bleek dat ze korte sprieten in kon hebben. Het is een sterk en dapper meisje die al zelf kon ademen. Helaas heeft ze een kleine terugval gehad in Zwolle. Haar energie raakte op, waardoor ze uitgeput raakte. Om dit weer op peil te brengen heeft ze cpap met zuurstof gekregen .

Eenmaal in Hoogeveen ging ze met stappen vooruit. Binnen enkele dagen mochten de sprieten eruit en een dag later mocht ze in een wiegje slapen. Nu moet Fayèn groeien tot een grote meid en dan kan ze lekker met papa en mama mee naar huis.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.