Faye & Lily prematuur geboren na 32 weken en 2 dagen, tweeling, TTS, LUMC, sondevoeding, Bronovo

Faye & Lily

Faye & Lily prematuur geboren na 32 weken en 2 dagen, tweeling, TTS, LUMC, sondevoeding, Bronovo

Faye en Lily, een superschattige tweeling met ieder nu toch al een eigen karaktertje. Faye is heel relaxed met een glimlach en Lily is heel beweeglijk met een lief ‘grumpy’ gezichtje. Maar als eeneiige tweeling lijken ze echt heel erg op elkaar.

Het eeneiig zijn zorgde helaas wel voor een complicatie tijdens de zwangerschap. Op de 20 weken echo werd duidelijk dat er sprake was van TTS (Tweeling Transfusie Syndroom). Dit is een complicatie die optreedt als de bloedstroom via de bloedvaten in de placenta niet helemaal in evenwicht is en de ene foetus meer bloed krijgt dan de ander. Dit is door middel van een laserbehandeling (waarbij iedere foetus z’n eigen placentadeel krijgt) verholpen. Een ingreep die niet zonder risico is en bij de ouders voor veel spanning zorgde. Gelukkig is alles goed gegaan!

Als gevolg van TTS werden Faye en Lily uiteindelijk met 32 weken en 2 dagen geboren. Maar het gaat goed met ze. Ze zien er heel tevreden en gezond uit. Ze zullen nog wel even in het ziekenhuis moeten blijven tot de sondevoeding is afgebouwd. Maar met zulke lieve ouders en verpleegsters gaat dat helemaal goed komen.

Groet, Evelyne

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.