Faas & Riff prematuur geboren met 34+ weken, Zuyderland ziekenhuis, tweeling, weeenremmers, longrijping, gebroken vliezen, spoedkeizersnede, neonatologie, buidelen

Faas & Riff


Faas & Riff prematuur geboren met 34+ weken, Zuyderland ziekenhuis, tweeling, weeenremmers, longrijping, gebroken vliezen, spoedkeizersnede, neonatologie, buidelen

Lieve Faas & Riff,

Wat een bijzonder reportage was dit voor mij, voor het allereerst een tweeling mogen fotograferen en een knapperds dat het zijn. Het was een gezellig ochtend waarbij alles fijn op zijn gemak ging. Knuffelen met papa en mama, even samen liggen in bedje en lekker in bad. We hebben veel gelachen en mooie herinneringen vastgelegd met de camera.

Faas & Riff, ik wens jullie en papa en mama heel veel liefde en geluk toe, dat jullie snel mee naar huis mogen
Liefs, Vinanda

—————

Van de ouders:

Na een ongecompliceerde zwangerschap werd bij toeval met 30 weken zwangerschap en twee dagen voor mijn zwangerschapsverlof geconstateerd dat de cervixlengte was verkort. Dit in combinatie met vroegtijdige weeën betekende een acute ziekenhuisopname, stoppen met werken, weeënremmers en corticosteroīden oftewel longrijpers. Iedere dag die volgt en waarin de boys het goed maken voelt als een overwinning. Meerdere malen per dag worden er ctg’s gemaakt, die voor mijn gevoel een eeuwigheid duurde. Als er dan slecht nieuws volgt en je te horen krijgt dat één van de babies een terugval laat zien, realiseer je pas dat het met 30 weken zwangerschap ook heel anders had kunnen uitzien. We kregen te horen dat er een uitgebreide echo, een GUO 2 volgt, waarin alle organen en de bloedtoevoer in de hersenen en de navelstreng wordt gecontroleerd. Gelukkig geen verontrustend nieuws. Na het ontslag volgen er om de twee dagen controles in het ziekenhuis. Uiteindelijk hebben de jongens het ruim 34 weken volgehouden.

In de vroege ochtend van 16 april 2019 braken de vliezen en zijn we naar het ziekenhuis gereden. Op de onderzoekskamer bleek dat de babies heel snel geboren zouden worden. De ruggenprik volgde en vol goede moed werd de bevalling ingezet, echter werd door de gynaecoloog een uitgezakte navelstreng gevoeld en besloten dat we naar de OK voor de spoedsectio gingen. Dat hadden we niet zien aankomen! Op dat moment kun je je alleen maar overgeven en luisteren naar de specialisten om je heen. Ontzettend dankbaar voor alle inzet en de goede zorgen werden na een goed verlopen keizersnede om 11.40 uur en 11.42 Faas & Riff geboren. Nog zo klein, maar beide zo volmaakt. Prachtig! Diezelfde dag nog mochten we ze bezoeken op de afdeling Neonatologie en mochten we zelfs al buidelen met ze. Dat was genieten, ondanks de pijn aan de buikwond. Faas & Riff deden het steeds beter en werden overgeplaatst naar het streekziekenhuis Zuyderland. We kijken nu vol goede moed uit naar de thuiskomst van de jongens.

Vinanda hartelijk bedankt voor de prachtige foto’s.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.