Evi & Nova prematuur geboren 30 weken borstvoeding tweeling

Evi & Nova

Evi & Nova prematuur geboren 30 weken borstvoeding tweeling

Zondagochtend 8:15 uur stap ik het ziekenhuis binnen waar jullie – Evi & Nova, 16 dagen oud – nietsvermoedend op mij liggen te wachten. Ieder in een eigen couveuse, deels bedekt met een doek en de gordijnen nog dicht. Papa moet nog even wakker worden en mama ziet er al stralend uit ondanks dat ze diezelfde ochtend om 6:00 uur al in de weer was om jullie pampers te verschonen.

Mijn eerste reactie toen ik jullie zag was: wow, wat een kleintjes nog! Ik geloof niet dat ik ooit eerder baby’s van 32 weken heb ontmoet. Superleuk dat jullie mijn eerste Earlybirdjes zijn, twee ukkie pukkies van 1500 gram. Een tweede blik leerde mij dat ik te maken had met twee enorm knappe fotomodellen. Zo’n gaaf gezichtje allebei en mooie donkere haartjes. En al zo dapper! Vol vertrouwen om het buiten de buik van mama te gaan maken.

Papa en mama genieten van een ontbijt op het ziekenhuisbed als ik begin met foto’s maken. Het is leuk om vast te leggen hoe het ochtendritueel ongeveer gaat. Zo kunnen jullie later terugkijken naar hoe goed papa en mama jullie konden wassen, hoe apetrots ze op jullie zijn en hoe fijn jullie het hadden bij papa en mama op de borst tijdens het buidelen. Het buidelen was wel heel bijzonder. Twee strandstoelen tussen jullie couveuses in. Op de ene stoel papa en Evi en de op de andere stoel mama met Nova. O, als je je afvraagt waarom papa zo’n gek kapje voor zijn mond heeft. Hij was nogal aan het snotteren, daarom. Tijdens het buidelen mochten jullie ook nog even samen bij papa op de borst. Wat heerlijk om te zien dat jullie meteen een arm om elkaar heen slaan. Zo ontzettend schattig. Ik kan wel blijven klikken en blijven kijken. Nu pakt Nova het oortje van Evi en even later steekt Evi haar vinger in de neus van Nova. Een keer moet ik stoppen met foto’s maken.

Als de verpleegster langs is geweest met jullie voeding, een spuit gevuld met moedermelk die via jullie sonde wordt toegediend, vind ik het mooi geweest.

Ik kan met een heel goed gevoel vertrekken. Twee knappe sterke meiden en een lieve papa en mama. Voordat jullie het weten zijn jullie met z’n allen weer in jullie eigen bed aan het slapen in jullie eigen huis. Maar tot die tijd, lekker genieten nog van de was- en buidelmomenten en de goede zorgen van de verpleging in het ziekenhuis.

*******

De ouders:

Op vrijdag 22 juli 2016 zijn onze kleine vechtertjes geboren Evi en Nova na 30 weken zwangerschap. Het was een spannende bevalling omdat we wisten dat onze meisjes veel te vroeg op de wereld zouden komen. De bevalling voelde als een 3D film er waren zoveel artsen en verpleegkundigen in de verloskamer en telkens liepen er mensen de kamer in en uit.

Als eerste werd Evi geboren, wat was ze klein! Niet veel groter dan een pak suiker maar alles zat erop en eraan. Meteen werd Evi door de neonataloog, de kinderartsen en papa meegenomen om verzorgd te worden. Een halfuur later werd onze knappe Nova geboren. Wat leken ze veel op elkaar. Ook Nova werd meteen goed verzorgd door het artsenteam en papa. Beide dames zijn op de natuurlijke manier geboren en wat zijn we trots op ze!

Evi en Nova liggen in een couveuse en worden ontzettend vakkundig en liefdevol verzorgd voor de verpleegkundigen. Alles van de hartslag tot de zuurstof wordt door middel van sensoren en kabeltjes in de gaten gehouden. Na een paar ‘opstartprobleempjes’ van een vervelende infectie bij Nova tot een (wat gelukkig later bleek onschadelijke) hersenbloeding bij Evi in de eerste twee weken op de NICU, gaat het nu hartstikke goed met de meisjes.

Inmiddels liggen Evi en Nova niet meer op de NICU maar op de medium care. Hier blijven ze nog een paar weken tot ze zelfstandig kunnen drinken. Ze krijgen nu moedermelk via een maagsonde. En als ze sterk genoeg zijn mogen ze met ons mee naar huis.

Via de verpleegkundige Shanna die op de NICU werkt hoorden we over stichting Earlybirds. We hebben ons aangemeld via de site en een paar dagen later nam fotografe Kitty al contact met ons op. De fotoshoot was een mooie en bijzondere ervaring en inmiddels hebben we al een kleine sneak preview gekregen van een paar foto’s. Wauw! Ik blijf er maar naar kijken en ben zeer benieuwd naar de rest van de foto’s!

Lieve Kitty, wij voelde ons vereerd dat onze mooie meisjes voor jou de eerste Earlybirdjes waren die je mocht fotograferen. Ik hoop dat er nog vele zullen volgen want je hebt ons een heel waardevol aandenken gegeven aan de eerste levensweken van onze dochters. Heel erg bedankt!

Groetjes,
Ruud en Brenda

2 antwoorden
 1. Eddie en Nannette Oomen
  Eddie en Nannette Oomen zegt:

  Hallo Ruud en Brenda,
  Wat leuk dat jullie gebruik hebben gemaakt van earlybirds fotografie.
  Kunnen we jullie kanjers van dochters Evi en Nova bewonderen, en dat nog wel via Facebook.
  Wat een schatjes, verwen ze maar fijn met heel veel aandacht en liefde.
  Veel succes, dat jullie maar weer snel als gezinnetje thuis mogen zijn.

  Beantwoorden
 2. Chantal Ketelaars
  Chantal Ketelaars zegt:

  Wauw. super deze schitterende foto’s en ook de ervaringen, echt hartverwarmend :). Groetjes van een hele trotse tante van Evi en Nova én zus en zwager.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.