Emma prematuur geboren met 36 weken en 2 dagen, SJG Weert, spoedkeizersnede, sonde

Emma


Emma prematuur geboren met 36 weken en 2 dagen, SJG Weert, spoedkeizersnede, sonde

Van de fotografe:

Dit is kleine Emma. Ik mocht haar fotograferen op woensdag 19 december 2018 in het SJG van Weert, samen met haar mama, papa en grote zus Mila.

Na een turbulente zwangerschap met veel zorgen en een opname in Maastricht, heeft Emma toch nog tot 36 weken en 2 dagen in mama’s buik kunnen blijven. Na een dagelijkse ctg die deze keer niet goed was, is ze op 12-12-2018 met een spoedkeizersnede in Weert geboren. Alles ging heel snel. Emma was klein (1630 gram), waarschijnlijk doordat de placenta niet in optimale conditie was. Maar ze doet het super goed.

Tijdens de reportage was Emma net een week oud en toch was ze al boven haar geboortegewicht. Heerlijk op papa’s borst, gaven mama en zus Mila haar de sondevoeding. Mila was super lief voor haar kleine zusje.

Een prachtig en liefdevol gezin heb ik mogen ontmoeten. Mogen de beelden een mooie herinnering voor hun zijn. Ik wens jullie viertjes alle geluk van de wereld!
Een warme groet van Ines van Megen-Thijssen.

——————-

Van de ouders:

Al bij de eerste echo werden er zorgen uitgesproken over de zwangerschap. Keer op keer was er weer iets nieuws om ons druk over te maken. Bij de 20-weken echo gingen de alarmbellen af, en werden we doorverwezen. Onze roze wolk bestond uit onderzoek na onderzoek, veel angst en onzekerheid, veel machteloosheid en wekelijks, een tijd zelfs dagelijks, naar Maastricht op en neer. Wat nodig is is nodig, maar het is zeker niet zoals je het bedacht had.

Tot 36 weken en 2 dagen bleven de controles goed genoeg. Toen werd besloten een spoedkeizersnede te doen. Daar was altijd al rekening mee gehouden, maar als het dan zover is, ga je een achtbaan in. Een achtbaan met een heel mooi resultaat: de geboorte van onze dochter Emma! Van alle twijfels en vermoedens tijdens de zwangerschap, blijkt gelukkig alleen waar dat ze klein is. Klein, maar heel fijn. Ze moet groeien en dat doet ze heel goed. En wij moeten geduld hebben, het zal nog wel even duren voor ze mee naar huis mag. We zijn heel trots op Emma. En ook op grote zus Mila, die ook nog moet wachten totdat ze thuis met haar zusje kan knuffelen.

De fotoreportage van Earlybirds kwam de dag voor het (onverwachte) ontslag van mama. We zijn dan ook heel blij en dankbaar dat we deze reportage hebben mogen laten maken, op het moment dat we nog even met z’n viertjes konden genieten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.