Emma prematuur geboren met 26 weken en 3 dagen, WKZ, gebroken vliezen, longrijping

Emma

Emma prematuur geboren met 26 weken en 3 dagen, WKZ, gebroken vliezen, longrijping

 
In het WKZ ontmoet ik Bart, Megan en hun prachtige dochter Emma Mae. Emma is een echt een popje om te zien. Toen ze 21 weken in de buik van Megan zat, braken Megan haar vliezen. Helaas werd er in het ziekenhuis gezegd dat het kindje niet levensvatbaar zou zijn als ze nu geboren zou worden en dat ze dus op dit moment niets voor Bart & Megan konden betekenen. Megan besloot vanaf dat moment plat te gaan, zodat ze in ieder geval achteraf zou kunnen zeggen dat ze er alles aan gedaan had. De vijf weken die volgenden bleef Megan vruchtwater verliezen en heeft Emma dus een tijd zonder vruchtwater in de buik van haar mamma gezeten. De naam ‘Emma’ was allang bedacht, maar door het verlies van vruchtwater hadden Bart & Megan het rouwkaartje al klaar liggen.

Vanaf 23 weken en 5 dagen (in Nederland wordt pas behandeld bij 24 weken zwangerschap) mochten ze op gesprek komen in het WKZ om over de overlevingskansen en eventuele handicaps te praten. Met 25 weken en 2 dagen heeft Megan longrijpingsprikken gekregen. Daarna is zij opgenomen in het ziekenhuis en kreeg zij elke dag een ctg. Na 26 weken kreeg Megan wat kramp. De CTG gaf geen harde buiken aan, maar steeds als Megan een pijnlijk gevoel ervaarde daalde de hartslag van hun kindje. Er werd gecheckt en het bleek dat Megan al volledige ontsluiting had! Bart werd gebeld en op pure wilskracht heeft Megan ervoor gezorgd dat Emma toch nog op 24 november werd geboren (vindt ze veel mooier klinken dan 25 november). Veel te vroeg met 26+3 weken, maar zo ontzettend gewenst en wat heeft deze kleine meid het de afgelopen tien weken al geweldig gedaan! Steeds als Bart en Megan het daarover hadden, zag ik twee hele trotse ouders. Zo mooi om te zien! Het zijn veel kleine stapjes naar het moment dat Emma naar huis mag, maar als je Bart & Megan samen bezig ziet en hun verhaal hoort, dan kun je niets anders dan de toekomst vol vertrouwen tegemoet zien!

Lieve Bart & Megan, de clichés zijn waar: voordat je het weet is ze thuis, staat ze te stampen met haar voetjes omdat ze haar zin niet krijgt en crost ze rond op haar driewieler. Ik hoop heel erg dat jullie snel naar huis en jullie eigen bed mogen, met jullie kleine meisje in jullie armen. Ik wens jullie een prachtige trouwdag toe met al jullie dierbaren in augustus en natuurlijk een prachtig huwelijk met jullie mooie gezin!

—————————-

Van de ouders:

Met 26 weken en 3 dagen is ons lieve meisje geboren met een geboortegewicht van 785 gram. Inmiddels is zij de 2500 gram voorbij. Ze heeft al zoveel stappen gemaakt en er staan er ook nog een hoop te gebeuren. Via Stichting Earlybirds hebben wij kennis gemaakt met onze fotografe Elvera. Wat een heerlijk spontaan mens. We hebben Emma verzorgd en op schoot gelegd bij papa, in het bijzijn van Elvera. Elvera heeft deze momenten heel mooi vastgelegd. Een hele mooie herinnering aan een heftige tijd. We hebben de fotosessie als heel gezellig en gemakkelijk ervaren!

Groetjes,
Bart en Megan

1 antwoord
 1. Annette Bosma
  Annette Bosma zegt:

  Wauw, het verhaal is bekend maar het blijft me telkens toch weer ontroeren.
  Elvera dank je wel voor de mooie foto’s en de beschrijving van een moeilijke tijd.
  Je hebt iets heel bijzonders aan Megan en Bart gegeven met je talent om prachtige foto’s te maken en je hartelijke karakter.
  Nogmaals dank,
  Trotse Oma van Emma

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.