Emily

Emily

 

Hallo wereld! Ontmoet Emily: een dapper meisje dat, zo klein als ze is, al een hele reis achter de rug heeft (met privévliegtuig)! Emily is met 27 weken in Orlando, Amerika geboren, op het moment dat haar ouders daar op vakantie waren. Gelukkig kwamen ze daar in zeer gespecialiseerde handen terecht en werden ze goed verzorgd door de ontzettend lieve verpleging. Op 25 april was Emily sinds 2 weken weer in Nederland en mocht ik naar de afdeling neonatologie van het Amphia ziekenhuis in Breda, om haar namens Earlybirds te fotograferen. Op dat moment zou ze 35 weken in de buik van haar mama hebben gezeten, maar was ze inmiddels alweer 2 maanden oud! Wat een ontzettend mooi meisje met een prachtige bos haar! Emily, ik wens jou en je trotse ouders een hele mooie toekomst toe.

Liefs, Joukje

*******************

De ouders:

Schiphol, vrijdag 20 februari 2015: Ein-de-lijk vakantie, ik ben er aan toe! Koffers gepakt en op naar de zon, Orlando FL. Op de terminalslurf naar het vliegtuig toe staat een grote oranje ING banner: World here I come…..! Mooie tekst dacht ik. Wie staat er nu bij stil dat ik hier ongeveer een 72 uur later heel anders tegenaan zou kijken? Nou ik in ieder geval niet!

Na een lange vlucht met vertraging en een nacht op Atlanta airport doorgebracht te hebben zijn we eindelijk in de zon. Eerst een beetje slapen een hamburger en dan op pad. Zondag de 22e februari begon goed met mooi weer en met het dakje open reden mama en ik naar Sea world. Lekker ff dolfijnen, orka’s en andere zwemmende beesten bekijken. Ik moest mama wel even duwen in een rolstoel want ze was nog steeds erg moe van de reis. ’s Middags is mama gaan rusten om weer helemaal uitgeslapen aan de reis te kunnen beginnen aangezien we de komende dagen in de omgeving rond wilden gaan rijden.

Nou dan ga ik toch even rondkijken in Universal Studio’s? Alles is toch vlakbij. Heerlijk in het zonnetje kwam ik zo de middag wel door. Aan het einde van de middag stuurde mama een berichtje dat ze zich niet zo goed voelde en toch maar naar het ziekenhuis wilde voor controle. Dus ik naar de auto, mama opgehaald die al met een rugzakje klaar stond (ze denkt ook aan alles!!).

Bij het ziekenhuis aangekomen moesten we bij de eerste hulp even wachten maar al snel was mama aan de beurt. De pijn werd steeds heftiger en ook in het ziekenhuis werden ze ongerust aangezien ze daar geen bevallingen deden. Nadat er wat bloed losgekomen was werd de beslissing gemaakt: In de ambulance, naar het andere ziekenhuis en snel! Zo gezegd zo gedaan…

Aangekomen in het Winnie Palmer ziekenhuis werd mama naar binnengebracht en ik moest zo ontzettend naar de wc dat ik me niet meer in kon houden. Snel even plassen dus. Toen ik terugkwam in ca. 4 min was er veel gebeurd, de vliezen gebroken en er werd geen hartslag gevoeld. Nog voordat ik doorhad wat er gebeurd was, was mama al onderweg naar de operatiekamer. Ik moest maar even wachten.

Geen idee hoelang er toen overheen gegaan is maar om 19.33u lokale tijd kwam Emily naar buiten en toen herinnerde ik me maar 1 ding: “World here I come…….!”

7 antwoorden
  1. Linda van Rooijen
    Linda van Rooijen zegt:

    Hoi kanjers!

    Wat heb je dat mooi en goed beschreven Kees! ‘t Is me ‘n reisje geweest voor jullie… Maar m’n grootste complimenten gaan naar jullie dochter (sorry, get used to it… ;)). Wát ‘n prachtig meisje is ‘t toch, errug mooie foto’s ook!
    Heel veel geluk voor jullie alledrie!

    Groetjes Linda

    Beantwoorden
  2. Sabrina
    Sabrina zegt:

    Schitterende, ontroerende foto’s en teksten!
    Heel mooi gemaakt voor dit knappe Amerikaanse staatsburgertje en haar trotse ouders. Ik ben trots op ze en wens ze veel geluk samen!

    Veel liefs!

    Beantwoorden
  3. Yvonne Hulskes
    Yvonne Hulskes zegt:

    Lieve Kees en Mariska,

    Wat een mooie foto’s van jullie prachtig klein meisje, Emily!
    Geboren in dat verre Amerika. Het was haar tijd om zichzelf op deze wereld te zetten.
    Wat waren wij blij met de moderne techniek. Jullie zaten zo ver weg en toch ook heel dichtbij.
    Wij zijn blij dat jullie alle drie weer in Nederland zijn.
    Nu hopen dat Emily snel naar huis mag zodat ook wij haar kunnen bewonderen.

    Dikke knuf en veel liefs,
    Ad en Yvonne

    Beantwoorden
  4. Narda
    Narda zegt:

    Wauw, ookal ken ik het verhaal, ik ben er toch even stil van. Wat een mooie en lieve foto’s! Ik hoop je snel te zien Emily!

    Xx Narda

    Beantwoorden
  5. Sylvia
    Sylvia zegt:

    Lieve Emily&Papa&Mama,

    Daar ben je dan! Wat ben je een mooitje! Wat een start heb jij gemaakt zeg! Heel de wereld over en je bent nog zo klein. Gelukkig gaat het goed met je en kan de wereld niet wachten om jou, bijzonder meisje, te ontmoeten. Je bent nu al een kanjer! Veel geluk papa en mama met jullie wondertje!

    Veel liefs, Sylvia(Jeroen&Lucy)

    Beantwoorden
  6. Suzanne, Ed, Stijn en Jurre
    Suzanne, Ed, Stijn en Jurre zegt:

    Lieve kleine meid,

    Ik weet nog heel goed dat jouw papa en mama op de verjaardag van je grote neef, Bas zeiden dat ze heerlijk gingen genieten van een laatste vakantie met z’n tweetjes. En toen ineens was jij daar al, veels te vroeg maar gelukkig omringd met de allerbeste zorg en nu heerlijk terug in Nederland.
    Jouw papa en mama zijn supertrots op jou, je bent een prachtig, lief klein kanjertje!

    Groetjes,
    Suzanne, Ed, Stijn en Jurre

    Beantwoorden
  7. Vivienne en Koen
    Vivienne en Koen zegt:

    Wauw, super lieve foto’s van een echte meid! Wat super om te zien dat ze alweer heerlijke bolle wangetjes heeft, zoals het hoort!
    Mooi geschreven Kees! Wat een reis is het toch geweest hè!

    Vanaf nu hopelijk alleen maar genieten en hopelijk lekker snel thuis met z’n 3!

    Kus, Viv en Koen

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.