Emilie & Ted prematuur geboren met 27 weken en 4 dagen, tweeling, Reinier de Graaf

Emilie & Ted

Emilie & Ted prematuur geboren met 27 weken en 4 dagen, tweeling, Reinier de Graaf

Tweelingen fotograferen blijft bijzonder, zo ook deze keer. Met iets meer dan 27 weken zijn Emilie en Ted geboren. De dag ervoor nog controle gehad, niets aan de hand en de volgende ochtend ben je ineens ouders van twee hele kleine kindjes. Niemand had dit zien aankomen, maar blijkbaar konden Emilie en Ted niet meer wachten. Vanaf dat moment is alles anders… Wekenlang intensive care in een van de meest gespecialiseerde ziekenhuizen, elke dag zorgen en hoop op vooruitgang. En wat doen ze het allebei goed! Tuurlijk hebben ze ondersteuning nodig en zijn ze ontzettend vatbaar voor ongeveer alles. In een periode waar er een griepgolf heerst in Nederland is dat niet echt prettig…

Maar na zes weken kwamen de doktoren met de mededeling dat de kleintjes het eigenlijk alweer te goed deden om op de intensive care te blijven! Ze mochten naar een ander ziekenhuis met iets minder intensieve zorg en waar de nadruk ligt op de volgende volgende stap, namelijk naar huis gaan! Maar… uiteraard is dat nog een hele lange weg vol met hobbels. De dag dat ik Emilie en Ted heb mogen ontmoeten beleefden zij en hun papa en mama een fantastische mijlpaal. Voor het eerst in bad! En dan nog met z’n tweetjes tegelijk ook!

En wat vonden ze het lekker! En na deze nieuwe ervaring, heerlijk bij papa en mama liggen voor de voeding en om weer tot rust te komen. Met zoveel goede zorg vanuit de verpleging, maar ook met alle liefde,trots en positiviteit van papa en mama, zijn alle ingredienten aanwezig om heel hard te groeien en te ontwikkelen. Ik hoop dan ook dat Ted en Emilie het zo goed blijven doen zodat ze snel mee naar huis mogen!

———————-

Van de ouders:

Het was de dag dat het zo stormde in Nederland. En stormen deed het. Uit het niets kondigden onze kinderen zich aan. Na zes maanden zwangerschap, vonden ze het mooi geweest. Voor ons begon een onbekende reis. Mensen hebben het weleens over een rollercoaster van emoties, en dat was dit. Angst, hoop, trots, liefde, boosheid, machteloosheid, blijdschap, verdriet, ongeloof, verbazing en plezier; de emoties wisselden elkaar constant af, soms met extreem korte tussenpozen.

Inmiddels zijn we vele weken verder. Ze laten ons zien steeds meer zelf te kunnen. Onze kleintjes worden grote baby’s. Al wat nu volgt is dankbaarheid. Niet in de laatste plaats zijn we de vrijwilligers dankbaar die wij ontmoet hebben in de afgelopen maanden, waaronder Earlybirds. De foto’s krijgen een mooi plekje en zullen ons herinneren aan de dappere start van onze twee kanjers.

5 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.