Elsa & Emma prematuur geboren met 28 weken, tweeling, Isala, gebroken vliezen, longrijping, stuitligging, keizersnede, ruggenprik, NICU, badderen

Elsa & Emma

Elsa & Emma prematuur geboren met 28 weken, tweeling, Isala, gebroken vliezen, longrijping, stuitligging, keizersnede, ruggenprik, NICU, badderen

 
Van de fotograaf:

Op 19 november jl. stap ik met mondmasker en al het Isala Ziekenhuis in Zwolle in. Hier had ik afgesproken met Daphne en Dennis. Zij zijn de trotse ouders van Elsa en Emma die op 9 september jl. met 28 weken geboren zijn.

Even terug naar de week voorafgaand aan de geboorte van de meisjes. Op zondag gingen papa en mama gezellig naar de bioscoop. Daphne voelde zich prima en er was niets aan de hand. Na de film lekker naar huis en gaan slapen. Daphne werd echter vroeg wakker en voelde dat de vliezen gebroken waren. Dennis wakker gemaakt die onmiddellijk de tas heeft ingepakt terwijl Daphne ondertussen het ziekenhuis belde. Ze mochten gelukkig direct komen.

Ze waren op 7 september rond 7 uur in het ziekenhuis waar er een CTG gemaakt werd. Er werden weeën geregistreerd maar Daphne voelde hier niets van. Ze moest in het ziekenhuis blijven en Daphne kreeg longrijpingsmedicijnen toegediend. Na een goede nachtrust en een nieuwe controle bleek er 2 cm ontsluiting. Een spannende 24 uur brak aan.

De volgende dag bleek bij de controles dat er nog steeds 2 cm ontsluiting was en werden er weer longrijpingsmedicijnen toegediend. Die middag volgde er een gesprek met de arts en ondertussen werden de weeën voor Daphne voelbaar. Er volgde een pittige nacht… Op woensdag 9 september werd de pijn zo heftig dat Daphne om 7 uur via een pomp pijnmedicatie kreeg. Begin van de avond bleek dat de ontsluiting 4 cm was en dat bovendien de meisjes in stuit lagen. Er werd toen besloten tot een keizersnede. Papa die toen net weg was om het zusje van Daphne op te halen, kreeg de schrik van zijn leven; hij kon direct door naar de OK.

Om 19.15 uur werd de ruggenprik gezet en om 20.09 uur werd Elsa geboren. Zij was stil en kreeg direct zuurstof. Nog geen 2 minuten later werd Emma geboren. Zij huilde wel maar kreeg ook zuurstof toegediend. De meisjes werden overgebracht naar de NICU terwijl Dennis bij mama bleef die behoorlijk misselijk en ziek was.

Om 22.00 uur waren ze op de kamer waar ze aan de beschuit met roze muisjes mochten. En natuurlijk daarna in alle rust eindelijk de meisjes konden bewonderen! Uiteindelijk heeft Elsa 6 weken op de Nicu gelegen en Emma 8 weken en gaan ze stapje voor stapje vooruit. En dat is natuurlijk super fijn want zowel Daphne als Dennis gaven aan dat elke keer naar huis gaan het moeilijkste is!

Lieve Elsa en Emma; ik hoop dat jullie snel met papa en mama mee naar huis mogen gaan en dat jullie grote, sterke en vooral gezonde meiden mogen worden!
Liefs, Anneke

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.