Ella & Damla prematuur geboren met 29 weken, tweeling, Spaarne Gasthuis, sonde

Ella & Damla

Ella & Damla prematuur geboren met 29 weken, tweeling, Spaarne Gasthuis, sonde

 
Van de fotograaf:

Op zondag 13 oktober mocht ik een meisjestweeling vastleggen in het Spaarne Gasthuis. Toen ik binnen kwam, lagen de meisjes nog heerlijk te slapen. Wat lijken ze veel op elkaar! Buiten dat Ella ietsjes kleiner is en nog een sonde heeft, zou ik ze niet uit elkaar kunnen houden. Mama vertelt me dat beide meisjes het heel goed doen: Ella is al helemaal van de optiflow af en heeft alleen nog een sonde. Damla doet het zó goed, dat ze de volgende dag al mee naar huis mag!

Ik begon de shoot met het vastleggen van de verzorging van de meisjes. Op dat moment kwam ook hun grote broer van 17 maanden binnen, die op z’n teentjes bij de bedjes ging staan om z’n zusjes te kunnen zien. Mega lief! Ook toen mama hem oppakte keek hij zijn ogen uit en wees hij allebei zijn zusjes trots aan. Dat zal best nog een dingetje worden straks, 2 zusjes die zo erg op elkaar lijken.

Damla liet zich bij het verschonen soms wat horen, maar werd bij papa al snel stil. De meisjes waren dan ook erg moe: vanochtend hadden ze een badje gehad, wat natuurlijk veel energie kost voor zo’n kleintje. Toch lukte het Damla om haar flesje helemaal zelf leeg te drinken, zo knap! Ella had er nog wat meer moeite mee en kreeg haar voeding daarom via de sonde. Ella werd in bedje gelegd en na nog een heerlijke knuffelsessie met mama, mocht ook Damla weer haar warme bedje in.

Voordat ik weg ging, kreeg ik tóch nog even de oogjes van Ella te zien! Snel klikte ik een paar foto’s en dat was net op tijd, want daarna viel ze weer in slaap.

Wat een prachtige meisjes zijn Damla & Ella. Hopelijk mag Ella ook snel mee naar huis, zodat ze allebei van elkaar en hun grote broer mogen genieten. Ik wens jullie heel veel kracht, gezondheid en liefde toe! Groei maar goed, kleine meisjes.

Liefs,
Samantha

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.