Elise prematuur geboren met 33 weken en 6 dagen, Amphia Breda, longrijping, gebroken vliezen, weeenopwekkers, sondevoeding

Elise

Elise prematuur geboren met 33 weken en 6 dagen, Amphia Breda, longrijping, gebroken vliezen, weeenopwekkers, sondevoeding
Van de fotograaf:

Ik kreeg een aanmelding van een pasgeboren meisje, en wat een geluk: ik had die week nog tijd om langs te gaan! En zo was ik al bij Elise die nog maar 6 daagjes oud was in het Amphia Langendijk in Breda.

Bij binnenkomst lag Elise lekker te slapen. Ze is heel klein en fijn, maar helemaal compleet! Zo mooi om te zien! Papa Michel ging gelijk Elise verschonen en haar het flesje geven. Ondertussen lekker kletsend over de spannende dagen die ze al meegemaakt hadden. Dit gezinnetje is zo blij en gelukkig met Elise, dat was heel fijn om te zien. Met Rachel ging het gelukkig ook wat beter en zij kon ook echt genieten van het buidelen met haar meisje. Ik bleef maar zeggen hoe schattig Elise is, echt zo fijntjes allemaal nog.

Ze moet nog even aansterken, groeien maar hopelijk is ze weer thuis voordat haar mama jarig op 13 juni; daar streven jullie naar en dat hoop ik ook van harte!

Bij het weggaan kreeg ik nog een doos merci in mijn handen gedrukt en M&M’s met de naam Elise erop gedrukt. Zo lief, dankjewel! Ik hoop dat jullie blij zijn met je foto’s en wens jullie al het geluk van de wereld!

————-

Van de ouders:

Elise is geboren met 33 weken en 6 dagen.

Tot 30 weken had ik een voorbeeldige zwangerschap; niet ziek geweest, amper aangekomen en na de eerste 3 maanden ook eindelijk weer wat energie! Maar langzaamaan kroop de bloeddruk omhoog, op een gegeven moment zo hoog dat een 24uurs opname niet meer te vermijden was om te kijken hoe ver de zwangerschapsvergiftiging gevorderd was.

Op maandag 8 mei dus naar het ziekenhuis voor 24uur, dachten we. Dinsdag 9 mei zo ziek geweest dat er meteen gestart is met infusen met medicatie voor mij om mijn bloeddruk naar beneden te krijgen en gestart met longrijping voor Elise zodat ze zo gezond mogelijk ter wereld zou komen.

Na de longrijping en 2 ballonnetjes was het op vrijdag 12 mei dan zover: de vliezen werden gebroken en de weeënopwekkers gestart. Rond 12:00uur had ik eindelijk serieus weeën en om 17:50uur is onze Elise geboren.

Schreeuwend is ze geboren, met d’r longen dus niks mis. Zuurstof heeft ze niet nodig gehad.

Op het moment van de foto’s was ze net geen week oud. Drinkt ze inmiddels al aardig wat voeding uit de fles en alles waar ze te moe voor is krijgt ze via de sonde.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.