Elina

Elina

De moeder van Elina had al een paar dagen buikkrampen. Aan een nadere geboorte werd met net 24 wk zwangerschap niet gedacht, hoewel ze soms bij het wegpuffen van de ‘ krampen’ wel eens dacht; “ Het lijken wel weeën!”  De verloskundige werd toch maar gebeld en er bleek al 4 cm ontsluiting te zijn! Snel naar het ziekenhuis en met een zwangerschapsduur van 24.6 weken werd kleine Elina geboren. Ten tijde van de reportage was Elina 13 dagen oud, een ienemieni meisje van amper 7 ons en 31 cm lang. Voorlopig zal Elina nog zeker enkele maanden in het ziekenhuis moeten verblijven. Maar Elina heeft al laten blijken een écht vechtertje te zijn.  Zo klein als ze was deed ze tijdens de reportage al haar oogjes open. Haar mama had mooie roze lakentjes meegenomen en de couveuse werd mooi opgemaakt, wat voor een kleurrijke reportage zorgde. Helaas ging het buidelen niet door omdat ze wat dipjes had, dus ze kon alle rust goed gebruiken. Ik wens Elina en haar ouders veel kracht toe voor de komende tijd, want al is de toekomst onzeker haar ouders blijven positief en hoop houden. Zet hem op Elina!

6 antwoorden
 1. mariel
  mariel zegt:

  Wat een klein kanjertje. Ik wens Elina en haar ouders het allerbeste toe. Een zware tijd nog voor zich. Maar ik hoop dat Elina net zo sterk blijkt als onze twee, die ook met 24.6 geboren zijn.

  Beantwoorden
 2. Sabine
  Sabine zegt:

  Veel herkenning! Mijn kleine vent is met 24 weken en 2 dagen geboren na 2 dgn “buikkrampen”. Bij mij al 9 cm ontsluiting toen de verloskundige kwam kijken. Inmiddels is hij 8 weken oud en doet het goed. Het zijn zeker vechtertjes! Knap dat jouw dame nu al geen beademing meer nodig heeft. Sterkte en geniet 🙂

  Beantwoorden
 3. Helene
  Helene zegt:

  Wow!die foto van kleine Eline in de handen…dat maakt zoveel indruk!Ik wens de ouders heel veel sterkte en kracht voor nu en de toekomst.
  Dat Eline maar mag opgroeien tot een mooie meid.

  Beantwoorden
 4. annet
  annet zegt:

  Wat herkenbaar onze kleine meid is geboren met 24 + 4 heel bijzonder om mee te maken hoe zon kracht de kleintjes hebben gelukkig hebben we weinig tegenslagen gehad… ik hoop voor jullie dat ze alles goed doorstaat en sterk mag worden.. sterkte en succes de komende tijd!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.