Elin prematuur geboren met 28 weken, gebroken vliezen, Elkerliek, longrijping, weeenremmers, MMC, NICU, CPAP, buidelen, couveuse

Elin

Elin prematuur geboren met 28 weken, gebroken vliezen, Elkerliek, longrijping, weeenremmers, MMC, NICU, CPAP, buidelen, couveuse

 
Op 8 december werd onze dochter Elin na precies 28 weken geboren. Tot 4 december leek de zwangerschap vlekkeloos te verlopen. In de nacht van 4 op 5 december braken de vliezen. Toen helaas niet geconstateerd door de verloskundige. Tijdens een routine controle op vrijdag 6 december bleek er 1 cm ontsluiting te zijn. We werden naar het Elkerliek ziekenhuis in Helmond gestuurd. Hier bleek al snel dat de vliezen toch gebroken waren. Vanaf dat moment ging het erg snel. Er werden medicijnen gegeven om de longen van Elin te laten rijpen en weeënremmers om een bevalling uit te proberen stellen. De ambulance bracht ons naar het MMC ziekenhuis in Veldhoven waar een gespecialiseerde NICU afdeling is. Lange tijd leek het er op dat Elin nog diezelfde dag geboren zou worden. Uiteindelijk namen de weeën toch af. Zondag 8 december om 12.00 was het precies 48 uur geleden dat de longrijpingsprikken waren gegeven, deze tijd was erg belangrijk om de prikken goed zijn werking te laten doen. Alles bleef verder rustig en we waren ons langzaam aan het voorbereiden op wekenlange bedrust in het ziekenhuis liggen om de bevalling zo lang mogelijk uit te stellen. Tot zondag aan de begin van de avond de weeën weer terug kwamen en niet meer afnamen. Na een korte bevalling werd Elin geboren.

Sindsdien is alles reuze mee gevallen. Elin is erg sterk en doet het naar omstandigheden erg goed. Al snel mocht ze van het infuus af en had ze alleen nog ademhalingsondersteuning via de CPAP. Vrienden en familie wezen ons op Stichting Earlybirds. Hier hadden wij eerder wel eens van gehoord maar nooit verwacht zelf in contact mee te komen. Wij zij ontzettend dankbaar zijn voor de geweldig mooie foto’s die Margo heeft gemaakt.

2 antwoorden
 1. Willeke Evers
  Willeke Evers zegt:

  Lieve Jens en Nienke,
  Wat fijn dat Elin elke keer zo goed vooruit gaat. Heel bijzonder om jullie verhaal te lezen. Wij leven heel erg mee en zijn heel blij dat Elin het zo goed doet. Veel liefs!

  Beantwoorden
 2. Marijke
  Marijke zegt:

  Hoi Jens en Nienke wat een verhaal, en wat fijn dat het goed gaat met jullie alle drie, met kleine Elin komt het vast helemasl goed, en wie weet als ze groot en sterk genoeg is en mee “op reis” kan naar Pesse kunnen we jullie mooie kindje bewonderen. Geniet van jullie kleine meid en wie weet zien we elkaar!! Groetjes Jan Marijke Arjan en Lisanne.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.