Ediz prematuur geboren met 27 weken, Erasmus MC, couveuse, sonde

Ediz

Ediz prematuur geboren met 27 weken, Erasmus MC, couveuse, sonde

 
Op 27 oktober mocht ik een fotoreportage maken van Ediz in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Deze jongen is geboren met een zwangerschapsduur van 27 weken. Hij heeft nog een lange weg te gaan, maar hij gaat gelukkig de goede kant op.

De vader van Ediz en zijn grote broer zitten al op mij te wachten in de ouderkamer, daarna ontmoet ik zijn moeder op de gang en lopen we met z’n allen naar de couveusekamer. Ediz ligt om het hoekje van de kamer nog heerlijk te slapen. Als we wat licht hebben gemaakt kan ik beginnen om alle mooie momentjes vast te leggen. Ik zie daar een heel schattig jongetje liggen met hele mooie donkere haren. Wat een plaatje om te zien.

Tijdens het verschonen vertellen de ouders het geboorteverhaal van Ediz. Bij 18 weken zwangerschap wordt zijn moeder opgenomen vanwege bloedingen. Na een week mag ze naar huis, maar de zorgen blijven. Met 27 weken krijgt ze kramp en dit blijkt het begin te zijn van de bevalling. Niet veel later wordt Ediz met iets meer dan een 1 kg geboren.

Ediz zal nog vele stappen moeten maken voordat hij naar huis mag, maar hij heeft al laten zien dat het een sterk mannetje is.

Ik wens Ediz, zijn vader, moeder en grote broer alle geluk van de wereld en hopelijk mogen de ontwikkelingen van hem voorspoedig gaan.
Liefs Eveline

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.