Dylano & Devano prematuur geboren met 33 weken, tweeling, Meander, longrijping, weeenremmers, WKZ, buidelen, sonde

Dylano & Devano


Dylano & Devano prematuur geboren met 33 weken, tweeling, Meander, longrijping, weeenremmers, WKZ, buidelen, sonde

Van de ouders:

Nadat ons eerste zoontje met 29 weken en 6 dagen geboren was twijfelde we erg om voor een tweede kindje te gaan. Uiteindelijk de knoop door gehakt en na 7 maanden een positieve test! Yes zwanger. Tijdens de echo zagen wij niet 1 maar 2 kindjes! Jeetje dat was even schrikken zeg. Maar goed alles verliep tot 23 weken goed.

Totdat de mannen besloten dat ze met 23 weken en 4 dagen wilden komen. Na longrijpingsprikjes en weeënremmers gehad te hebben overgeplaatst naar Rotterdam aangezien het WKZ geen plek had voor onze mannetjes. Na een week mocht ik weer naar huis om vervolgens 3 dagen later me weer te melden met harde buiken. Deze keer werd ik overgebracht naar Veldhoven. Ook weer een week gelegen en longrijpingsprikjes en weeë remmers gehad. Gelukkig kerst en oud en nieuw lekker thuis gevierd. H een paar weken later besloten de mannen dat ze weer wilden komen. Deze keer 3 weken opgenomen in het WKZ. Omdat de kleinste niet meer goed groeide. Na een echo op 24 januari bleek ook grote broer niet meer te groeien en werd besloten de mannen diezelfde dag nog te halen.

Op 25 januari om 00:42 en 00:43 zijn Dylano & Devano geboren. Dylano woog 1640 gram en Devano 1120 gram. Momenteel wegen ze 1940 gram en 1440 gram en doen ze het super goed!

——————-

Van de fotograaf :

Deze reportage was dit keer extra bijzonder voor mij omdat het een jongentjestweeling betrof die 3 dagen eerder dan mijn tweelingkleinzonen zijn geboren, ook met een flink verschil in geboortegewicht, maar vele malen lichter dan mijn kleinzonen. Dat de ouders al eerder te maken hadden gehad met een prematuur geboren baby was goed te merken vond ik. Ze gingen zo “ontspannen” met de jongens om en genoten volop van het buidelen met de kleintjes. Inmiddels zijn de jongens al wat onsjes gegroeid. De jongens doen het prima en moeten nu flink oefenen met goed drinken zodat ze, met wat pondjes meer, naar huis mogen naar hun grote broer!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.