Dex prematuur geboren met 28 weken, UMCG, spoedkeizersnede, sonde

Dex


Dex prematuur geboren met 28 weken, UMCG, spoedkeizersnede, sonde

Vandaag was ik op bezoek bij Dex en zijn ouders.

Na 28 weken zwangerschap ging het niet goed met Dex’ mama. Omdat zowel Dex als zijn moeder gevaar liepen werd hij met spoed geboren in het UMCG. De eerste tijd ging het niet zo goed met Dex. Hij kreeg meerdere infecties en het was een spannende tijd. Gelukkig gaat het nu de goede kant op met Dex en ligt hij inmiddels, samen met zijn bijzondere knuffelbeertje in het ziekenhuis dichterbij huis. Die ochtend had Dex zelf zijn sonde verwijderd, hij drinkt ontzettend goed maar de sonde moest na de fotoshoot wel weer even teruggeplaatst worden omdat Dex zichzelf nog wel snel uitput omdat hij graag zijn flesjes wil.

Direct bij binnenkomst vertelde Dex’ mama mij dat Dex een heel bijzonder knuffeltje heeft. Dex’ couveusevriendje in Groningen kreeg net als Dex infecties, tot groot verdriet heeft hij het niet gered. Dex kreeg zijn knuffeltje die hem voor altijd zal beschermen.

Lieve Dex, ik hoop dat je gauw met papa en mama mee naar huis mag en lekker groot gaat groeien. En Rick en Jojanneke, ik wens jullie heel veel geluk voor de toekomst!

Melanie van der Linden

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.