Dex prematuur geboren met 34 weke, Amphia, gebroken vliezen, keizersnede, stuitligging, sonde

Dex

Dex prematuur geboren met 34 weke, Amphia, gebroken vliezen, keizersnede, stuitligging, sonde
DEX

Kort geleden las ik in de krant, dat er dit jaar in Brabant maar liefst 61 kerstkindjes zijn geboren. Één van deze kerstkindjes heb ik gisteren ontmoet in het Amphia ziekenhuis Breda. Dex is namelijk geboren op 24 december.

Eigenlijk was de komst van Dex pas begin februari 2017 gepland, maar hij dacht er kennelijk anders over. Papa Rob en mama Anne hadden visite, toen de vliezen braken en de bevalling op gang bleek te zijn, vertellen ze.

Alles ging in sneltreinvaart ….verloskundige bellen, ziekenwagen voor de deur en even later de operatiekamer binnenrijden voor een keizersnede, want Dex lag in stuitligging. Helemaal overrompelt door de snelheid van alle gebeurtenissen, werden Rob en Anne binnen een paar uur ouders van een piepklein mannetje. In het begin was er verdriet, omdat de zwangerschap zo plotsklap was afgelopen na 34 weken. Nu zijn Rob en Anne vooral blij en gelukkig met hun zoontje. Vandaag is Dex al twee weken en een dag oud en het gaat prima met hem, vertellen de trotse ouders. Hij heeft al heel wat stapjes vooruit gemaakt en is op de goede weg richting thuis.

We lopen samen naar de afdeling en Dex ligt nog heerlijk te slapen. Het blijkt dat hij zijn sonde eruit heeft getrokken. Voor het eerst zien Rob en Anne hun zoon helemaal zonder al die slangetjes. Zo mooi. De verpleegkundige vertelt, dat de sonde er ook niet terug erin hoeft, wanneer Dex goed blijft drinken. En dat doet hij. Dex drinkt 40 ml aan mama’s borst en nog 17ml uit de fles. Daarna is hij helemaal uitgeteld en vertrekt al snel weer naar dromenland.

Tijdens de fotoreportage mogen de gordijnen en de luxaflex open, zodat we een beetje daglicht hebben op de anders donkere kamer. Anne realiseert zich, dat ze Dex nog nooit met zoveel licht heeft gezien. “Hij heeft een matje….kijk eens naar zijn nekhaartjes” hoor ik haar vertederd zeggen. Ik vind het iedere keer weer zo bijzonder om dit soort momenten mee te mogen magen.

Anne, Rob en Dex, ik hoop dat jullie snel naar huis mogen om met z’n drietjes te genieten van al die grote en kleine momentjes samen. Heel veel geluk!
Liefs Conny

2 antwoorden
 1. Esther
  Esther zegt:

  Och wat een prachtig verhaal en wat een mooi verhaal. Ik wens jullie alle 3 heel veel geluk van dit mooie wonder en van elkaar. Een prachtig stoer mannetje die het super doet. Papa en mama oik! ! Tot snel liefs en een dikke knuffel Esther

  Beantwoorden
 2. Danilla
  Danilla zegt:

  Tranen in mijn ogen bij het stukje over Dex zijn “matje”… wat ontroerend allemaal! Hele bijzondere tijd voor jullie! Geniet van kleine Dex, hij doet het geweldig goed! Ik hoop dat hij snel met jullie mee mag! Ook een dikke knuffel van mij! ? Danilla

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.