Debora

Deborah

Van de week mocht ik weer oppad voor Early Birds! Een lief klein maar sterk meisje genaamd Debora en haar grote broer Mick en ouders zaten al helemaal klaar. Ze hadden zich hier zo op verheugd, dat kon je aan alles merken. Even een lichtpuntje, even wat leuks.

Voor grote broer was het een extra speciale dag, vandaag mocht hij voor het eerst zijn zusje vasthouden. Wat bijzonder dat ik dat mag vastleggen. Wat een liefde proef je bij dit mooie gezinnetje voor elkaar!

Debora ik hoop dat je heel snel sterk en groot wordt en lekker mee mag naar huis!

Liefs,
Marianne

******************************

Hier het verhaal van Debora:

‘Debora is geboren na een moeizame zwangerschap van 26 weken en 2 dagen.

Ze heeft een grote broer Mick van 4 jaar en papa en mama heten Daniël en Niquita.

Vanaf 5 weken zwangerschap heb ik last gehad van hele erge krampen en bloedverlies en heb tot aan de bevalling regelmatig in het ziekenhuis gelegen.

Na 2 dagen weeënremmers en longrijpingsprikjes werd Debora uiteindelijk geboren op vrijdag 26 juli om 09.08

Gelijk na de geboorte werd ze aan de cpap gelegd, in de 1e week heeft ze nog geen 24 uur aan de beademing gelegen en in de 2e week kreeg ze een infectie gelijk gevolgd door een kleine hersenvliesontsteking. Gelukkig kwam ze er snel weer bovenop. Na precies 5 weken mocht ze verhuizen naar het Flevoziekenhuis wat waren we blij! Ook daar ging het met 3 stappen vooruit en 1 terug, toen kwam eindelijk de dag dat ze van de cpap afmocht en naar de snor ging, dat betekende dat ze ook mocht beginnen met zelf drinken. Dit deed ze al snel heel goed ze verbaasde ons. Omdat ze meer dan 21 dagen zuurstof behoefte had bleek dat Debora het BPD syndroom had, dit betekent dat haar longen zo onrijp waren door haar prematuur zijn dat ze moeilijker haar saturatie hoog kan houden. Ze zal veel meer last hebben van luchtweginfecties en ook zal ze nooit goed kunnen sporten. Ongeveer 2 weken later mocht ze van de zuurstof af en mocht de monitor uit, als ze zelf al haar flesjes leeg zou drinken mocht ze naar huis, afgelopen maandag was het zo ver, ze dronk al haar flesjes zelf leeg maar ze moest nog 1 echo van haar hoofdje dus woensdag zou ze naar huis mogen. Helaas kreeg ze woensdag een uurtje voor we naar huis mochten een flinke saturatiedaling en liep ze helemaal blauw aan tijdens de voeding en wilden de artsen haar nog een nachtje houden ter observatie, vandaag zouden ze verder kijken maar de nachtdienst had haar opnieuw aan de monitor gelegd en zagen dat ze weer wat meer dipjes had. Nu moet ze helaas weer opnieuw laten zien dat ze zelf haar saturatie goed kan houden en moet ze weer 48 uur zonder dipjes voordat de monitor uit mag, dus het is toch nog weer even afwachten wanneer we haar eindelijk mee naar huis mogen nemen en een echt gezinnetje kunnen vormen.

 

Groetjes Daniël Niquita Mick en natuurlijk Debora’

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.