Danley

Danley
Woensdag 23 juli ging ik naar het VUMC in Amsterdam, om een reportage te maken van Danley.
Dit mooie mannetje ligt al sinds zijn geboorte op 28 mei in het ziekenhuis en heeft een zware tijd gehad.

Papa en Mama wisten vanaf de 20 weken echo dat hun zoontje geboren zou worden met gastroschisis. Met 36 weken moest de bevalling worden ingeleid, want Danley’s darmen raakten te erg geïrriteerd. De bevalling verliep gelukkig voorspoedig en Danley kwam ter wereld met een gewicht van 2395 gram. Direct na zijn geboorte moest Danley geopereerd worden, waarbij zijn darmen werden teruggeplaatst in zijn buik. Helaas bleek deze operatie niet afdoende en volgde er nog een operatie, waarbij Danley twee stoma’s kreeg. Vol spanning moesten ouders afwachten of na deze operatie zijn darmen hun werk zouden gaan doen, maar er volgde helaas nog een tegenslag. Ook een volgende operatie was nodig, waarbij veel verklevingen werden verwijderd. Danley verloor bij deze laatste operatie veel bloed en ging door een diep dal.

Gelukkig gaat het nu, met kleine stapjes, beter met Danley! Dit dappere mannetje heeft veel doorstaan, maar slaat zich daar, samen met zijn nuchtere, positieve en trotse ouders, goed doorheen. Mooi om te zien hoe ouders samen bijna de complete zorg voor hun zoontje op zich nemen. Ouders verblijven in het nabijgelegen Ronald McDonald Huis en kunnen zo snel, makkelijk en vaak bij Danley zijn.

De sondevoeding die Danley krijgt, wordt nu met kleine stapjes afgebouwd. Als zijn darmen de flesvoeding kunnen verwerken, is het moment daar om lekker naar huis te gaan! Het doel is dat Danley uiteindelijk zonder de stoma’s kan. Dit kan nog zeker wel een jaar duren, maar de verwachting is dat het goed komt!

Lieve Jacky, Danny en Danley, ik wens jullie, en Naomie, alle geluk en gezondheid toe!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.