Danilo

Danilo

 

Mama Jolanda heeft een hele prettige zwangerschap achter de rug, geen gekke dingen en geen complicaties. Het was dan ook totaal onverwacht dat Danilo zich aankondigde. Het begon op 1 april, mama ging op pad voor een groei echo met 30 weken. Daarbij werd ook de lengte van de baarmoederhals gemeten en die bleek wat te zijn verkort. Ook werd toen 1 cm ontsluiting geconstateerd. Mama is aan de CTG gelegd en heeft een weeënremmer gekregen. Ze is naar Veldhoven gegaan waar ze weer aan de CTG werd gelegd. Bij iedere harde buik die ze kreeg dipte de hartslag van Danilo, ’s avonds is toen besloten tot een spoedkeizersnede, gelukkig wel met een ruggenprik zodat mama alles mee kon krijgen.

Na de geboorte mocht Danilo heel even bij mama maar is daarna snel met papa Tim naar de NICU gegaan. Hij had een moeilijke start, cpap nodig en hij hield heel veel vocht vast. Danilo had veel moeite met ademhalen. Vanaf het moment dat hij minder vocht vasthield ging het stukken beter en na 2 weken en 2 dagen mocht hij van de NICU in Veldhoven naar de Neonatologie in Orbis Medisch Centrum te Sittard, lekker dichtbij huis!

Als ik kom voor de reportage is Danilo 25 dagen oud. Ik zie een heel mooi mannetje met een heerlijke bos donker haar. Zijn voedingstijden zijn net gewijzigd dus eigenlijk kom ik tijdens zijn rusttijd. De verpleging vind het toch goed en hij mag in badje, de eerste keer dat mama hem helemaal alleen in bad doet. Zijn ouders zijn zo lief voor hem en mama is heel handig met alles, ze leert papa het een en ander, die is er doordeweeks wat minder bij vanwege werk. Na het badje even knuffelen en snel weer het bedje in en doorslapen tot de voeding van 2 uurtjes later.

Jolanda en Tim, ik wens jullie heel veel geluk met dit mooie kereltje!

1 antwoord
  1. annie scheres
    annie scheres zegt:

    Het is heel bijzonder!! Danilo is een vechtertje!! Het is jammer !maar een geluk bij een ongeluk!dat het zo is gegaan!! Iedere ouder hoopt op een normale bevalling thuis ofinhet ziekenhuis! Lekker in je eigen omgeving zijn! Ben zelf oma enzie hoe dat bij mijn dochter. Debby is gegaan! Debby is de nicht van tim!!ik de peettante! Vind jullie fotosenverslag toppie!!hoop dat alles goed komt met. Timjolanda en danilo!! Gun het ze na zonmoeilijke start

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.