Daley

Daley
Van tevoren had ik een afspraak met de moeder gemaakt om Daley te fotograferen, zij liet me meteen weten dat de fotoserie een verrassing voor haar man was. Aangekomen in het Slingeland ziekenhuis werd ik verwelkomd door haar man, weg verrassing. Achteraf was ik blij dat hij er bij was want ik heb mooie en ontroerende momenten gezien en vast kunnen leggen. Daley is een heel mooi jongetje, een echte vechter. Op het moment van schrijven is Daley waarschijnlijk al thuis. Ik vond het bijzonder om dit moment met hem en zijn ouders mee te maken en wens hen alle geluk van de wereld toe!

 

*****************************

Verhaal ouders:

Daley is 26-08-2014 geboren in sneltreinvaart, ben bevallen in het Slingeland, toen mijn persweeën begonnen stond het team artsen van Nijmegen klaar om hem op te vangen als hij er uit was. Aangezien ik 30 weken en 5 dagen zwanger was. Daley heeft 3 seconden in mijn armen gelegen toen ze hem weggebrachten naar een andere kamer waar hij werd onderzocht en klaar gemaakt werd voor transport richting Nijmegen, toen hij in de reiscouveuse lag is hij nog even een paar seconden langs geweest. Ik moest nog gehecht worden en ben dus pas veel later per ambulance richting Nijmegen gegaan.

Hij ademde vanaf het begin al zelf. In Nijmegen zijn we 9 dagen geweest. Daley ging van ic naar high care. Hij verraste iedereen hoe goed hij het deed. Binnen no time van de CPAP naar de low flow naar helemaal geen ademondersteuning.

Ik heb samen met mijn man nog een paar dagen in het Ronald McDonald huis gezeten.

En na 9 dagen is Daley richting Doetinchem Slingeland gegaan. Papa en mama natuurlijk helemaal happy, lekker thuis in eigen huis.

Nadat hij hier verder ging op dezelfde voet als in Nijmegen heeft hij toch na een week een terugval gehad terug aan de low flow, gelukkig heeft hij dit niet al te lang gehad. Hij is nu 37 weken en 2 dagen en sinds gisteren is hij van de monitor af. Daley doet zo zijn best.

Na van de week een CT scan te hebben gehad en een bloedtransfusie om zijn hb wat op te krikken aangezien hij bmf (BMF wordt aan afgekolfde moedermelk toegevoegd om de voeding beter op de behoefte van een vroeg geboren baby af te stemmen.) krijgt en daar de groei van wordt bevorderd ging het voor de hb iets te hard. En hij heeft gisteren ook nog een oogtest gehad, als ouder geen pretje om te zien, maar dat is het met de CT scan ook niet. Zo’n klein mannetje in een vacuüm bootje zodat hij zich niet kan bewegen en dan al die heftige herrie aan zijn hoofd. Hij heeft hij super zijn best gedaan om stil te liggen.

Het is nu de dagen aftellen en wachten tot dat hij naar huis mag.

Groetjes Joy 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.