Daley prematuur geboren met 30 weken en 4 dagen, weeenremmers, longrijping, spoedkeizersnede

Daley

Daley prematuur geboren met 30 weken en 4 dagen, weeenremmers, longrijping, spoedkeizersnede
Verhaal van de ouders:

Naar een rustige en “makkelijke” zwangerschap, kondigde onze Daley zich ineens aan op woensdag 5 oktober. Wat begon als een beetje buikpijn de avond ervoor (en de hele nacht) sloeg over in een fikse bloeding en weeën vroeg in de ochtend. Door naar het ziekenhuis in Hoogeveen, waarbij ik al op 2 cm. ontsluiten zat.
Werd ik per ambulance met spoed doorgestuurd naar het UMCG in Groningen. Met weeënremmers het nog een poosje kunnen rekken waarbij de weeën na 17 uur ineens stopten.

Zaterdag 8 oktober begonnen de weeën weer heel vroeg in de ochtend waardoor mijn man (Kevin) en mijn vader weer in de auto stapten richting UMCG. Tegen 8 uur ‘s-ochtends stopten ze weer. Gelukkig heb ik de 48 uur gehaald voor de longrijping. En zaterdag op zondag nacht kon ik Kevin weer opbellen tegen kwart over 12 dat het nu echt begon waarbij het dus nu ook echt doorzette.

Met erge rug weeën en erg moe, was Kevin net op tijd toen ze mijn vliezen gingen door prikken bij 8 cm. ontsluiting. Waarbij het toen mis ging en mijn placenta veel te vroeg los liet, waardoor ik anderhalf liter bloed ben verloren en Daley zelf ook bloed verloor en zijn hartslag van 160 naar 60 ging. En toen met spoed naar de OK moest voor een spoedkeizersnede. En mijn man ook in veel angst en onzekerheid heeft moeten staan wachten in een kamertje apart, maar ondanks alles Daley dus veel te vroeg met 30+4 weken geboren werd op 9 oktober om 01:55 uur en woog maar 1755 gram, hij het maar 24 uur met lowflow (wat ondersteuning voor ademhaling) hoefde te doen. En het op wat dipjes na het super deed, en nu dus bijna 5 weken later gezond en wel met af en toe nog een kleine dip in Hoogeveen ligt en zelf al af en toe wat drinkt.

Over de reportage:

Wij vonden het erg mooi en ook leuk om mee te maken, je bent erg vriendelijk en professioneel en dat vonden wij erg prettig.
Ik vind het ook mooi voor de verwerking dat zoiets kan, omdat we best een zware tijd hebben gehad vooral in het begin.
En je zo toch ook er iets positiefs aan toe kan voegen.
En wat leuk gepraat tussendoor is ook altijd fijn.

Met vriendelijke groet Kevin en Priscilla Koster, ouders van Daley

10 antwoorden
 1. Josje
  Josje zegt:

  Superrrrr dat het zo goed gaat met Dalen. Hopelijk nog een paar weekjes en dan fijn thuis .En dan pas echt genieten heel veel liefs Bennie Josje en de boys xxxx

  Beantwoorden
 2. Sandra
  Sandra zegt:

  Gelukkig doet het kleine mannetje het super! En wat fijn dat je zo je verhaal en wat je hebt moeten doormaken van je af kan schrijven, dat helpt je vast bij het verwerken ervan!
  Hopelijk kan Daley lekker snel mee naar huis, en dan kan je echt op de blauwe wolk gaan zitten 😉
  Liefs.

  Beantwoorden
 3. Joyce
  Joyce zegt:

  Jullie verhaal is echt bijzonder! Ik wens jullie heel veel liefde en gezondheid toe! Het is een mooi kindje!

  Hopelijk knapt Daley snel op dat ook hij mee naar huis mag komen!

  Ps. Je zei niks met Daley te doen, je liep de kamer uit en nog geen minuut later begon hij te huilen! Miste volgens mij direct de moederliefde in zijn buurt!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.