Chase prematuur geboren met 33 weken en 1 dag, CTG, couveuse, sondevoeding

Chase

Chase prematuur geboren met 33 weken en 1 dag, CTG, couveuse, sondevoeding
Van de ouders:

Omdat onze eerste zoon met 35.3 weken geboren is, hoopten we deze keer dat ik minimaal de 37 weken zou halen en daarmee nu wel een normale kraamtijd zou hebben. Toen ik op zaterdag 14 januari lichte krampen kreeg, dacht ik ook echt dat dit indalingsweeën zouden zijn. Ik was uiteindelijk pas 33 weken zwanger.

Helaas was dit alles behalve waar en werden de weeën gedurende de dag heftiger en hadden wij heel snel ons tweede mannetje in onze armen. Lang genieten was er niet bij; hij werd al gauw meegenomen voor onderzoek en hij moest de couveuse in. Daar lag hij dan met alle toeters en bellen, vreselijk moeilijk om je kleine kindje zo te zien, maar ook Chase is zo vreselijk sterk. Tegen al onze verwachtingen in maakte hij hele grote sprongen, we hadden weer zo een sterk mannetje op de wereld gezet. Van het zuurstof naar de low flow, van een dichte couveuse naar een open couveuse en weer door naar een wiegje, monitor eraf en uiteindelijk de sonde eruit. Dit alles in nog geen drie weken tijd! Uiteindelijk vandaag (3 februari) te horen gekregen dat onze man over 2 dagen naar huis mag. Dan gaat voor ons eindelijk het echte genieten beginnen! Ons gezinnetje eindelijk bij elkaar!

Op de couveuseafdeling vertelde de verpleegkundige over Stichting Earlybirds. Ik heb gelijk een aanvraag gedaan en kreeg al na twee dagen een reactie van Linda. Gelukkig heb ik er even 1,5 week tussen gelaten in de hoop dat Chase al een stuk verder zou zijn, wat uiteindelijk gelukt is.

De fotoshoot was heel bijzonder. Linda heeft de eerste foto’s gemaakt van ons gezinnetje en de eerste foto’s met onze twee mannetjes samen.

Lieve Linda, nogmaals onwijs bedankt hiervoor! Een mooie herinnering aan deze moeilijke maar toch ook weer een bijzondere tijd.

——-

Van de fotografe:

Mama Birgit reed met 33 weken zwangerschap richting Schiphol toen ze weeën voelde opkomen. Op de terugweg naar huis werd dit er niet minder op en ze belde haar vriend Ruud. Thuis kwam de verloskundige polshoogte nemen en gezien de termijn van 33 weken was het verstandig om naar het ziekenhuis te gaan. De CTG liet toen slechts lichte activiteit zien. De ontsluiting liet op zich wachten, maar rond 23.00u werden de weeën wel heftiger. 2 Uur later vorderde de ontsluiting ineens in rap tempo en om 01.33u was daar Chase! Welkom op de wereld! Met 2490 gram was hij gezien zijn leeftijd geen heel kleintje en tijdens de reportage, waarbij Chase 2 weken oud was, lag hij dan ook al in een open bedje met alleen nog een sonde. Wat een dapper en sterk mannetje. Hij doet het erg goed en probeert zelfs borstvoeding te drinken. Broer Daley van bijna 2 jaar oud moest even wennen in het begin met alle slangetjes en maskers die Chase omhad, maar is nu een trotse broer! Thuis is hij een heuse poppenpapa dus als Chase thuis is, zal er goed voor hem gezorgd worden.

Ruud & Birgit; ik wens jullie alle geluk van de wereld. Als Chase zo doorgaat, mag hij vast snel naar huis. Heel veel plezier met het leren kennen van Chase!

Lieve groet, Linda Olthoff

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.