Cas

Van de ouders
Lieve Cas,

Wat heb jij papa en mama laten schrikken bij 31 weken en 5 dagen zwangerschap. Papa en mama waren net 2 dagen terug van een welverdiende vakantie in Spanje. En wat een doodnormale maandagavond zou moeten zijn veranderde in een rollercoaster…

Papa was boodschappen aan het doen bij de Albert Heijn en mama was aan het werk als Verpleegkundige in het ziekenhuis toen mama haar vliezen spontaan braken om 19:00 uur. Gelukkig was mama op de goede plek en kon mama snel gezien worden door de verloskundige. Uit de test bleek al gauw dat het echt om vruchtwater ging en dat betekende dat mama moest worden ingestuurd naar een gespecialiseerd ziekenhuis, omdat mama nog geen 32 weken zwanger was. Na een injectie voor de longrijping en overleg met het andere ziekenhuis werd er een ambulance geregeld die mama naar het Isala in Zwolle bracht. Papa reed met eigen auto erachteraan.

Daar ging alles in een stroomversnelling. Wat begon met buikkrampen en wat lichte rugpijn eindigde in een weeën storm. Na 3 persweeën was je daar om 00:15 uur, onze mooie en lieve Cas. Na de bevalling mocht je even bij mama op haar borst liggen, omdat jij meteen begon te huilen. Hierna werd jij al gauw meegenomen door de kinderartsen en verpleegkundigen voor onderzoek. Voor de zekerheid hebben ze je ondersteuning gegeven voor het ademhalen en een infuus voor medicijnen. Hierna werd jij overgeplaatst naar de NICU, waar jij in een couveuse terecht kwam.

In de loop van de morgen dacht jij zelf wel te kunnen ademhalen en besloot jij de zuurstof sprieten voor de ondersteuning uit je neus te trekken. Sindsdien ademde jij zelfstandig en dat deed je goed.

Na 2 dagen mocht jij uit de couveuse en kwam je onder de blauwe lamp tegen het geel zien. Omdat de verwachting was dat je daar minimaal 2 dagen onder zou liggen en daarna in een wiegje kwam, moesten papa en mama snel maat 44 babykleding halen wat overigens nog veel te groot was.

Nu wij dit schrijven ben jij net een ruime week overgeplaatst naar het ziekenhuis in Heerenveen. Hier krijgen wij hulp bij het verzorgen van jou en leren wij hoe wij met sondevoeding om moeten gaan.

Wat was het leuk dat fotografe Valerie van Earlybirds langs is geweest om prachtige foto’s van jou en van ons samen te maken. Op deze dag moest ook je sonde worden vervangen, hierdoor hadden wij de kans om jou op de foto’s te laten zetten zonder sonde! Het was een geweldige ervaring van een geweldige stichting en met dierbare foto’s als gevolg. Wij willen hiervoor Valerie en stichting Earlybirds nogmaals hartelijk danken!

Lieve Cas,
Jij bent een bijzonder mannetje. Een echte vechter en je doet het verbazingwekkend goed. Wij zijn zo super trots op jou en hopen jou gauw mee naar huis te mogen nemen.

Van de fotograaf
Voor Stichting Earlybirds mocht ik op 3 juli naar het Tjongerschans ziekenhuis in Heerenveen. Hier verblijft Cas samen met zijn ouders Alex en Larissa. Ik word gelijk hartelijk ontvangen en de sfeer voelt fijn in het ziekenhuiskamertje. Cas is geboren in het Isala na een zwangerschapsduur van ruim 31 weken. Je kwam wel erg onverwacht, maar je bent zo welkom! Gelukkig ging het goed met je en mag je al snel naar het streekziekenhuis in Heerenveen. Mama en papa kunnen niet wachten totdat ze je mee naar huis kunnen nemen! De trots en het geluk stralen er vanaf. Tijdens de reportage hebben ze je flink geknuffeld en jij hebt lekker relaxed geslapen. Tijdens het verschonen liet je nog heel even je mooie oogjes zien.

Lieve Cas, wat ben je al een knappe vent, ondanks dat je zo klein bent! Hopelijk mag je snel met je mama en papa mee naar huis, want dan gaat die glimlach vast niet meer van hun gezicht af. Ik wens jullie veel liefde en geluk in de toekomst.

Lieve groet,
Valerie

1 antwoord
  1. Janet
    Janet zegt:

    Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie prachtige zoon! Onze kindjes liggen toevallig op dezelfde afdeling….
    wij hebben zelf op 5 juli een fotoreportage gehad met stichting earlybirds voor onze zoon, die met 30 weken is geboren.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.