Brent prematuur geboren met 30 weken, Gelre ziekenhuis, gebroken vliezen, diabetes

Brent

Brent prematuur geboren met 30 weken, Gelre ziekenhuis, gebroken vliezen, diabetes
Van de fotograaf:

“Op 5 januari mocht ik mijn eerste reportage maken in 2017, in Gelre Apeldoorn. Zo leuk om nog eens naar hetzelfde ziekenhuis gaan waar ik ook mijn bevalling had.

Wat een mooi en lief gezin had ik voor mijn lens! Ik kwam binnen en mama was al bezig met verschonen van haar kleintje, Brent. Zo’n lief en zo’n piepklein jongetje, die geboren was op 6 december 2016 met 30 weken. De bevalling begon plotseling, mama had het zeker niet verwacht dat ze zo snel zou bevallen! Gelukkig gaat het nu hartstikke goed met Brent. Hij is een echt vechtertje!

Ik wens jullie gezinnetje veel liefde en gezondheid, hopelijk mag Brent snel naar huis en dan kunnen jullie eindelijk lekker samen genieten!
Liefs,
Elena”

———————-

Van de ouders:

We dachten dat we alle Sinterklaascadeautjes hadden gekregen, maar het allermooiste cadeau kwam een dag later. Heel onverwachts begonnen bij mij vroeg in de ochtend de weeën. Papa dacht dat het voorweeën waren omdat ik nog maar 30 weken zwanger was. In het ziekenhuis aangekomen had ik al 4 cm ontsluiting. Ik werd met de ambulance opgehaald om naar Utrecht te gaan. Inmiddels had ik al 8 cm ontsluiting. De artsen dachten dat het misschien wel een ambulance bevalling kon worden. Papa was er ook niet bij! Ik was vastberaden om nog maar even door te puffen totdat papa kwam, helaas was het spitsuur dus dat duurde even.

Toen hij eindelijk door de deur kwam zijn mijn vliezen gebroken. Ik had zoveel vruchtwater omdat ik diabetes heb (type1) Na 3 kwartier werd je geboren. De gynaecoloog had niet zo’n hele grote jongen verwacht maar je was 2450 gram! Je bent zo zwaar omdat door de hormonen mijn suikerwaardes veel te hoog waren. En wat ik ook deed, ik kreeg ze niet stabiel.

Daar lig je dan, bevallen, je baby is bij je weggehaald.. het besef is er niet… het enigste wat door je heen gaat is gaat het goedkomen met ons mannetje. De overlevingsmodes is ingeschakeld..

Na 2 weken in het WKZ, ligt hij nu In het Gelre in Apeldoorn. Hij maakt stapjes vooruit, Onze man! We kunnen niet wachten om je mee te mogen nemen.

Groetjes Thijs en Sascha

12 antwoorden
 1. Lisanne
  Lisanne zegt:

  Wat een mooie foto’s van jullie als gezin♡ fijn dat hij nu al een stukje dichter bij jullie is.. hopelijk snel lekker mee naar huis. Veel geluk en liefde voor jullie! Liefs xx

  Beantwoorden
 2. Monique knol
  Monique knol zegt:

  Prachtig! Wat een onwijs mooie en sterk mannetje!! Ik duim voor jullie dat jullie kleine man wanneer hij er aan toe is mee naar huis mag!

  Beantwoorden
 3. Jaqueline
  Jaqueline zegt:

  Prachtige foto’s! Wat fijn dat hij het zo goed doet en dat Brent nu in Apeldoorn is! Veel geluk met jullie mooie mannetje! ????groetjes Jaqueline

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.