Bodhi

Een Ziel met een missie!!

34 weken erg vroeg, maar voor jou bewust gepland…

Vanuit mijn werk als Holistisch Therapeut/Coach zie ik de wereld dat alles met elkaar verbonden is.
Na 3 prachtige kindjes mochten wij na 8 jaar nog een kindje verwelkomen.
In mijn eerdere zwangerschappen werd ik ingeleid vanwege zwangerschapcholestase. Toen jij de 30 weken had bereikt kreeg ik geen symptomen. Voor mij was dit een signaal dat ik erop mocht vertrouwen dat jij mij liet weten “Dat ik mag loslaten, vertrouwen dat jij dit kan”.
Op vrijdag 29 September braken de vliezen, we waren totaal in shock. Eerst was het de vraag of het inderdaad de vliezen waren, maar ik mocht vertrouwen op mijn intuïtie. In de avond vond je het genoeg en kwam er nog meer vruchtwater eruit.
Bij elke controle lag je mooi met je hoofd naar beneden, maar deze avond nam jij je eigen positie in waar jij je fijn en veilig bij voelde.
Tot mijn verbazing werd ik die nacht opgenomen en mocht ik niet meer naar huis. We waren even van slag hoe gaan we dit doen!! Zoals controle behoeven ik was mocht ik leren van jou om los te laten. Erop vertrouwen dat papa zich wel kon redden, ik hoefde er even niet voor de thuis situatie te zijn, maar mocht alle aandacht aan jou geven.
Tijdens mijn 3 weken in het ziekenhuis heb jij mij bewust gemaakt van mijn innerlijke rust en mee gaan in het moment. Dit had ik nodig voor wat ik nog niet wist…

We hebben een hele reis afgelegd. Je maakt mij ervan bewust dat ik mij mocht uitspreken, mijn grenzen aangeven.
Zo kregen we te horen dat we niet in het UMCG Groningen konden blijven maar naar een 2e lijn ziekenhuis moesten om te bevallen. De andere ziekenhuis voelde ik mij niet veilig genoeg, Scheemda lag vol en konden dan naar Assen of Zwolle. Compleet uit mijn comfortzone moesten we direct beslissen. Wachtend op een ambulance die ons naar Assen bracht, hebben we daar 3 dagen gelegen.
Zondag 1 Oktober hebben ze je gedraaid om te kijken of je zo zou blijven liggen, je ging heel mooi mee. Maar je ging je eigen weg, je liet je niet weerhouden van wat jij wilde. Jij was er die avond nog niet aan toe om op de wereld te komen, en weer mocht ik een inzicht ontvangen dat ik mocht vertrouwen op wat jij zou gaan laten zien. Het was immers jouw reis en wij mochten erbij zijn.
Maandag 2 Oktober was er eindelijk een plekje vrijgekomen in Scheemda, weer gingen we met de ambulance naar onze volgende bestemming. Eenmaal daar aangekomen was je allang weer gedraaid in je eigen comfortabele positie. (Dwars) Hierdoor mocht ik helemaal niet meer uit bed. Totaal uit balans gegooid en moest ik mij overgeven aan de verpleegster die daar waren. Wat heb jij mij achteraf veel inzichten gebracht.

Op Woensdag 4 Oktober mocht ik van jou een boodschap ontvangen. Zoals ik vaker mijn dromen op schreef was dit een hele bijzondere. In deze droom liet jij mij weten dat je eraan zou komen, het zou allemaal zo snel gaan dat er geen tijd was voor een rustiger bevalling zoals ik mij voorstelde vanuit de vrije Bevalling. Nee alles behalve dat..
Papa was er niet. Die was onderweg, we hadden hem gebeld dat die snel moest komen want jij was onderweg. Je bent in mijn dromen heel snel gekomen en zonder papa.
Deze ochtend kregen we ook alvast informatie over de eventuele geplande keizersnede, en wat er zou gebeuren mocht dit een spoedkeizersnede worden.
Donderdag 5 Oktober ging je hartslagen anders, ik werd er onrustig van en vond het allemaal erg spannend. Je was ook wat vaker stil in mijn buik, maar je hartje klopte en de artsen waren nog niet zo ongerust. In de avond moest ik voor de zekerheid toch maar even weer aan de monitor maar alles was prima, niet zoals ze graag zouden willen zien maar het was goed.
We hadden toen nog geen definitieve keuze gemaakt welke naam jij zou mogen dragen.
Papa en ik hebben toen besloten om je deze avond de naam ‘Bodhi Joy’ te geven. Roepnaam ‘Bodhi’ dit betekend bewust wording, jij bent nog niet op de wereld en hebt binnen ons gezin al zoveel bewuste momenten gecreëerd. We wisten ook nog niet wanneer je zou gaan komen maar het kon niet lag meer op zich laten wachten.

Vrijdag 6 Oktober gebeurde het.
De verpleegkundige legde jou weer aan de monitor, dit keer was het anders. Jouw hartslag was erg hoog en lag dichtbij die van mij, er werd toch maar even een echo gemaakt. Lichtjes begon ik wat onzeker te worden maar vertrouwde erop dat het goed kwam. Eenmaal toen jouw hartje op het scherm kwam klopte deze heel langzaam, snel werd er over gegaan tot actie. Langzaam stroomde onze kamer vol met artsen die mij klaar aan het maken waren voor naar de operatie kamer.
Hierdoor ging ik in de molen om nog even snel papa in te lichten want die was onderweg om wat spulletjes te brengen. Maar ook Ome Gerrit moest ik snel een spraak bericht sturen zodat hij snel jouw broer en zussen kon halen
Er mocht geen tijd verloren gaan want jouw hartslag was al 1 minuut lang 50%, het werd dus een spoedkeizersnede ‘Code Rood’. Doordat jij mij tijdens jouw groei proces mij al zo vaak mooie spiegels en ervaringen heb mogen geven was ik erg ontspannen, zo ontspannen zelf dat de artsen hier een beetje raar van keken. De meeste moeders raken toch wel een beetje in paniek of schieten in de stress. Maar jij hebt mij laten weten dat ik mag vertrouwen op jouw.
Jij hebt deze dag gekozen als jouw geboorte dag, 6 Oktober.
Voor de buitenwereld was je te vroeg geboren met 34 weken, maar jij wist dat je dit aankon. Je bent een heel sterk mannetje want je geboorte reis was super goed verlopen, geen virus of extra zuurstof nodig gehad. Je was al helemaal vertrouwd en voor ons ben je als 40 weken geboren alleen veel kleiner.

Je hebt bewust voor deze dag gekozen, om ons ook iets bewust mee te geven. We wilde deze zwangerschap anders gaan doen dan de zwangerschappen ervoor. We waren ons meer bewust geworden. We wilden jouw beschermen van de buitenwereld om jou zo de ruimte te geven om te aarden.
Jij had immers een hele reis afgelegd en doordat jijzelf gekozen had om eerder geboren te worden gaf jij al bewust aan dat jij die ruimte nog hebt, en dit maakt voor ons als ouders makkelijker om de omgeving mee te nemen in jouw keuze. Je hebt ons nog meer bewust gemaakt dat we mogen vertrouwen op wat jij ons gaat laten zien.
Zo ben je geboren om 9 minuten voor 9, lag je op kamer nummer 9. Mama lag op uitslaapkamer 6 en ben jij geboren op een 6. (6 is een omgekeerde 9) Voor ons een mooie inzicht om te kijken welke boodschap dit met zich mee brengt. “Engelen getal 9 symboliseert culminatie en een teken van een natuurlijke lichtwerker. Dit getal heeft een diepe spirituele betekenis en wordt geassocieerd met de Zielsmissie om van de wereld een betere plek te maken”. We wisten dat jij ons iets speciaals kwam brengen, en we zijn dan ook meer dan gezegend met jouw komst.
Voor ons kwam je als een verrassing, en erg vroeg maar je hebt ons een hele mooie boodschap mogen geven waardoor wij deze proces als iets moois hebben ervaren en genieten nog elke dag van jou rust die jij aan ons geeft.
Je bent zo Zen dat iedereen die bij jou komt al helemaal tot rust komt, nu al een lichtwerker die zijn licht verspreidt.
Welkom mooie ziel met de naam Bodhi Joy.

1 antwoord
  1. Simone
    Simone zegt:

    Met steeds weer kippenvel over mijn hele lijf heb ik jouw verhaal en die van Bohdi Joy mogen lezen Manuela🙏❤️
    Dankjewel voor het delen, wat een vertrouwen op al dat wat meer is dan dat waar wij met ons hoofd niet bij kunnen🙏❤️

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.