Bastiaan prematuur 35 weken HELLP syndroom CPAP borstvoeding

Bastiaan

Bastiaan prematuur 35 weken HELLP syndroom CPAP borstvoeding

Bij een routinecontrole van de bloeddruk van mijn vrouw in Ede was het even schrikken. Het eiwit in haar urine wees uit dat ze pre-eclampsie had en nog wel in de zwaarste vorm. De volgende dag werd zij overgeplaatst naar Nijmegen waar met hevige medicatie de zwangerschap nog twee weken gerekt kon worden. Eerst werd er geprobeerd Bastiaan op natuurlijke wijze ter wereld te brengen maar Bastiaan reageerde niet goed op alle weeën en moest met 32 weken met een spoedkeizersnede ter wereld worden geholpen. Onze kleine schat was met zijn 1660 gram niet eens zo licht maar duidelijk nog te mager en kwetsbaar.

Toen begon het allemaal beter te gaan. Bastiaan kon al na twee dagen van de CPAP en nog eens twee dagen later ademde hij al zonder hulp. Zes dagen na de geboorte mocht hij van de intensive care naar de couveuse afdeling in Ede. Elke dag bezoekt mij vrouw Bastiaan rond lunchtijd om hem te verzorgen en te voeden gedurende de hele dag. Ik bezoek hem na mijn werk en geniet van hem via de camera boven zijn bedje. Ongelooflijk om te zien hoe snel Bastiaan zijn eetlust is gegroeid in de afgelopen weken.

Hij drink nu (35 weken en 4 dagen) al 45 ml melk, het merendeel van de fles en ook al wat van de borst. Met zo veel eten groeit hij nu wel 50 gram per dag! Waarschijnlijk mag Bastiaan volgende week naar huis en zullen we nog meer van hem kunnen genieten. Hem elke dag zien groeien en vooruit gaan doet zowel mij als mijn vrouw glimlachen en we vergeten bijna hoe vermoeiend de weken rondom zijn geboorte waren.

Wij hebben alle vertrouwen in Bastiaan na gezien te hebben hoe sterk hij is. Mede dankzij de foto’s van de Earlybirds hebben we de geboorte en de weken na de geboorte van Bastiaan vastgelegd zodat als hij een grote jongen is hij kan zien hoe sterk (en schattig ;)) hij was als baby.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.