Ayden prematuur geboren met 26 weken, Sophia Kinder Ziekenhuis, sonde, zwangerschapsvergiftiging

Ayden

Ayden prematuur geboren met 26 weken, Sophia Kinder Ziekenhuis, sonde, zwangerschapsvergiftiging

 
Door de fotograaf:

Ik had al een poosje contact met de mama van Ayden; mochten we nou wel of niet op bezoek in het ziekenhuis? Dat was lang onduidelijk, maar eindelijk kregen we het verlossende woord en ging ik op pad naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

Ik was net op tijd, want mama had net te horen gekregen dat Ayden de week er op naar huis mocht! Eindelijk, want de weg naar dit moment was heel lang. Mama vertelde dat ze halverwege haar zwangerschap zwangerschapsvergiftiging bleek te hebben. Ze was er eigenlijk niet zo ziek van maar met Ayden ging het niet zo goed. Daarom werd ze opgenomen in het ziekenhuis. Het was een onzekere periode met veel onderzoeken en met 26 weken zwangerschap werd besloten Ayden te halen. Veel te vroeg natuurlijk, maar deze onzekere periode was ook niet fijn.

Ayden is geboren met een gewicht van 450 gram, een super klein hummeltje, maar wat was hij sterk. Kleine stapjes maakte hij voorwaarts, af en toe waren er wat kleine dipjes. Zo moest Ayden ook nog geopereerd worden, maar dat doorstond hij allemaal super goed.

Nu zag ik een heel tevreden mannetje, die klaar was om na bijna 18 weken ziekenhuis eindelijk met zijn papa en mama mee naar huis te gaan. Wel nog met een monitor, maar ook papa en mama waren er klaar voor. Thuis wacht zijn grote zus met smart op Ayden, die haar broertje door de Corona periode nog maar 1x heeft gezien.

Lieve Ayden, zet hem op! Ik ben blij dat ik op de valreep toch nog even bij jullie langs kon komen.

Namens Stichting Earlybirds,
Rachel Viersma

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.