Axel

collage%20Axel

 

Axel,

Afgelopen week was het weer zover. Ik mocht weer op pad voor Earlybirds. Op naar Axel! Een mannetje dat met 28 weken al is geboren. Ondanks de hele vroege geboorte, ging het met Axel eigenlijk best goed. Vanaf de tweede dag kon hij al zelfstandig ademhalen. Echter zoals zo vaak kwam het moment dat ook Axel een tegenslag kreeg. Een bacteriële infectie zorgde er voor dat Axel een grote terugslag had. Maar gelukkig is hij daar weer van hersteld en gaat hij weer met stapjes vooruit. Nog wat meer aankomen en dan mag hij zelfs naar een normaal bedje!

Niet alleen voor Axel is dit een heftige tijd, deze periode en de geboorte hebben ook een grote impact op de ouders. Gelukkig zag ik twee hele krachtige ouders, die met veel humor en liefde Axel verzorgen. Het duurt nog wel een aantal weken voor ze Axel mee naar huis mogen nemen, maar zoals ze zelf zo mooi zeiden; Axel is net een jongentje dat door het bos fietst. Soms gaat dat makkelijk, andere stukken zijn wat moeilijker. Je moet dingen ontwijken, hobbels overwinnen, maar uiteindelijk komt Axel aan het einde van het bos en kan hij op een mooi geëffend pad zijn weg weer vervolgen…

Beste Jordy en Iris, hartelijk bedankt dat ik even bij jullie en jullie dappere kerel mocht zijn. Ik heb met veel plezier de foto’s gemaakt. Ik hoop dat Axel de stappen blijft zetten die hij nu maakt zodat jullie hem over een tijdje mee naar huis kunnen nemen en deze periode kunnen afsluiten.

 

Reactie ouders

Wij als ouders van Axel willen Earlybirds bedanken. Wij hebben dit als zeer prettig ervaren en raden alle ouders aan die in een zelfde situatie zitten.

Natuurlijk hebben wij als ouders de schrik van ons leven gehad de avond dat Axel veel te vroeg bij ons zou komen maar, wij blijven positief en het reëel bekijken.  Als wij net zoals ieder ander ons kind mee naar huis hadden genomen had onze kleine man het niet overleeft. Dus is de beste plek dan toch wel het ziekenhuis waar ze hem super verzorgen. En wij zijn in ieder geval allebei volledig hersteld als onze kleine man naar huis komt. En kunnen wij hem dan onze volledige aandacht en zorg geven.

De belangrijkste tip die wij een ieder mee willen geven is blijf positief en praat. Praat zoveel als nodig is. En geef jezelf de ruimte om alle emoties kwijt te raken.

Tevens hebben wij een blog op Facebook welke wij iedere avond vullen met een verhaaltje en foto’s.  Hierdoor creëren wij rust voor onszelf. Een ieder die het wil kan zo op de hoogte blijven zonder ons te berichten of bellen.

Earlybirds nogmaals bedankt voor de super dag waar wij ons erg prettig hebben gevoeld.  En ook een prachtige herinnering hebben gekregen aan een zware maar vooral ook mooie tijd.

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.