Anne & Daan prematuur geboren met 34 weken, tweeling, sonde, maasstad ziekenhuis, weeenremmers

Anne & Daan

Anne & Daan prematuur geboren met 34 weken, tweeling, sonde, maasstad ziekenhuis, weeenremmers

 
Op 19 augustus mocht ik een fotoreportage maken van de tweeling Anne en Daan in het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam. Deze tweeling is geboren met een zwangerschapsduur van 34 weken. De zwangerschap verliep voorspoedig, totdat moeder ineens weeën kreeg en al 4 cm ontsluiting had. Ze ging aan de weeënremmers en kon de tweeling nog even blijven zitten. Helaas verloor moeder na een paar dagen vocht en kwamen ze nog eerder ter wereld dan de ouders verwacht hadden.

Anne en Daan hebben al vele mooie stappen gemaakt en het gaat al heel goed met ze. De monitor van Daan is al uit en hij ligt vredig in zijn bedje te slapen. Deze ochtend is er nog meer goed nieuws, want de monitor van Anne mag ook uit. Zij mag deze keer in bad en worden gelijk bij haar de plakkers voorgoed verwijderd, dat scheelt weer een hoop gefriemel bij het aankleden.

De tweeling weet de aandacht goed te verdelen, want eerst mag Anne in bad en zodra ze het water aanraakt zie je hoe ze ontspant. Ze is ook heel alert en volgt mijn camera alle kanten op. Ze wordt heerlijk gewassen door haar ouders. Daan ligt dan nog fijn in zijn bedje te slapen en wordt daarna getrakteerd om bij zijn moeder te drinken. Anne ligt prinsesheerlijk bij haar vader en krijgt haar flesje.

Deze tweeling moet nog even wat groeien en laten zien dat ze goed blijven drinken en dan zal de weg naar huis steeds dichterbij komen.

Ik wens Anne, Daan, hun vader en moeder alle geluk van de wereld! En hopelijk mogen jullie snel naar huis.
Liefs Eveline

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.