Annabelle prematuur 28 weken vliezen gebroken

Annabelle

Annabelle prematuur 28 weken vliezen gebroken

Onlangs mocht ik een reportage maken van Annabelle. Deze kleine kanjer is geboren met 28 weken en is na een verblijf in het AMC inmiddels verhuisd naar het Waterlandziekenhuis in Purmerend.

Annabelle is het derde kindje van Marijke en Dick. Na twee gezonde jongens, was het flink schrikken toen zomaar uit het niets de vliezen al na 25 weken zwangerschap braken! Marijke moest meteen naar het AMC, waar angstvallig werd afgewacht wat er zou gebeuren. Uiteindelijk is Annabelle nog drie weken veilig in mama’s buik gebleven, om na 28 weken zwangerschap op 1 mei 2015 geboren te worden. Dit mooie meisje woog bij haar geboorte 970 gram en papa en mama waren op slag verliefd.

Haar ontwikkeling gaat gelukkig voorspoedig, wat een sterke meid! Na een aantal weken AMC, mocht Annabelle verhuizen naar Purmerend, een stuk dichterbij haar ouders. Grote broer Jan en Ot hebben hun zusje pas net voor het eerst gezien. Vanachter een raam, want vanwege kans op waterpokken mogen zij nog niet bij haar in de buurt komen. Jammer genoeg konden zij dus ook niet meedoen met de fotoreportage.

Er wordt al geprobeerd om Annabelle uit de borst te laten drinken en ook qua groei maakt ze mooie sprongetjes. Er zijn nog wat stappen te nemen, maar ik hoop dat dit liefdevolle gezin hun kleine meisje spoedig mee naar huis mogen nemen!

Alle geluk en lieve groeten,

Janou

8 antwoorden
 1. Suzanne
  Suzanne zegt:

  Lieve Annabelle,

  Wat ben je mooi! En wat ben je een vechter. Ik hoop je snel te mogen ontmoeten. Veel liefs en kusjes aan je broers en je mama en papa.

  Liefs Suz

  Beantwoorden
 2. Linda
  Linda zegt:

  Lief, Optimistisch, Dapper gezin, wat een mooie ‘tribute’ aan jullie kleine, mooie meisje! Wat fijn dat t zo goed gaat en de stappen vooruit elkaar opvolgen! Op naar de volgende stap! Liefs Linda
  Dag topsporters; )

  Beantwoorden
 3. Larissa
  Larissa zegt:

  Wat is ze mooi, die lieve Annabelle! En ik vind jullie alle 5 kanjers! Het is geen makkelijke tijd maar jullie doen het samen vol liefde voor die kleine, sterke en prachtige dochter en zusje!!
  Liefs, Larissa

  Beantwoorden
 4. Ria
  Ria zegt:

  Lieve Marijke en Dick, wat een prachtige foto’s en wat een mooi meisje. Fijn dat we haar zo kunnen zien en met jullie mee kunnen leven. Sterkte waar nodig en vooral veel genieten van jullie gezin, dat stralen jullie uit.

  Dag!
  Wiebe en Ria

  Beantwoorden
 5. Joyce
  Joyce zegt:

  Wow, wat een prachtige foto’s van jullie gezinnetje. Ik heb er veel bewondering voor hoe jullie je door deze lastige tijd hebben heen geslagen. Ik hoop dat Annabelle snel naar huis mag. Liefs voor alle vijf!

  Beantwoorden
 6. Ludy van Noord
  Ludy van Noord zegt:

  Lieve Marijke, Dick, Jan en Ot! Wat ziet ze er prachtig uit jullie kleine Annabelle! En wat een liefdevolle en tedere foto’s! Ben zo blij dat het zo goed met haar gaat en dat jullie allemaal zo dapper zijn en vol positieve gedachten! Je zal maar in z’n mooi en warm gezin geboren worden! Dat belooft een gouden toekomst! Wens jullie veel genieten! Ludy

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.