Anna prematuur geboren

Anna

Anna prematuur geboren

Van de fotograaf:

Op een dinsdagochtend vertrek ik sinds lange tijd richting het Alrijne ziekenhuis in Leiderdorp. Daar wacht een klein meisje met haar ouders op een fotoshoot van Earlybirds. Eenmaal aangekomen in de hal ontmoet ik de moeder van Anna, die me meeneemt naar de afdeling waar ik ook de vader en Anna zelf ontmoet. Ik krijg het verhaal van de zwangerschap te horen die allesbehalve fijn is verlopen. Al tijdens hun verhaal begin ik met fotograferen, Anna wordt verschoond, gewogen en aangekleed.

De liefde voor de kleine spat ervan af, maar ik zie ook een stel dat moe is van de emotionele en onzekere weken die achter hen liggen. Anna is geboren in de 34 e week in het LUMC. Een sterke, prachtige dochter. Zo sterk dat ze vlak voor de fotoshoot naar het Alrijne mocht verhuizen en zelfs deze dag naar huis mag! Ik ben blij dat ik dit lieve stel met hun mooie dochtertje na een heftige tijd deze reportage nog kon geven en wens ze een heerlijke, rustige tijd toe in hun eigen huis.

Lieve Anna, groei maar goed, je bent nu al een mooi mensje. Ik wens je veel geluk met je lieve ouders en een mooie toekomst.

Lieve groet,
Sonja

Van de ouders:

Bij 25 weken kregen wij te horen dat de doorbloeding van de navelstreng minder goed was. De artsen dachten dat Anna het niet lang meer zou volhouden in de buik en mama werd opgenomen in het ziekenhuis. Er werd gestart met longrijpers en dagelijks werd er een ctg uitgevoerd. Wekelijks was er ook een echo om de doorbloeding in de gaten te houden. Anna heeft het nog een paar weekjes kunnen volhouden en is met precies 34 weken geboren. Ze heeft ruim een week op de NICU gelegen en bijna een week in het Alrijne. Nadat ze hier goed zelf heeft leren drinken mocht ze mee naar huis. Met als bijzondere afsluiting de fotoshoot van Earlybirds!

1 antwoord
  1. Annie grandia
    Annie grandia zegt:

    Ja lieve mensen GEFELICITEERD met jullie mooie dochter Na een moeilijke tijd van onzekerheid en spanning hebben jullie een mooi meisje Geniet van haar Wij wensen veel liefde toe
    Tante annie

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.