Alex prematuur geboren met 31 weken en 6 dagen, longrijping, weeenremmers, sonde, couveuse, Reinier de Graaf

Alex

Alex prematuur geboren met 31 weken en 6 dagen, longrijping, weeenremmers, sonde, couveuse, Reinier de Graaf

 
Kleine Alex mag met recht een wondertje worden genoemd. Na 32 weken in de buik bij zijn mama vond hij het wel eens tijd worden om de wereld te gaan verkennen.

Natuurlijk volkomen onverwacht was Alex binnen een aantal uur geboren. En wat doet hij het goed! Na ruim drie weken ligt hij al in een gewoon bedje, drinkt lekker bij zijn moeder en groeit als kool.

Uiteraard is zijn grote broer Liam apetrots op Alex. Hopen dat Alex snel naar huis mag zodat het hele gezin eindelijk kan gaan genieten van een prachtige babytijd!

————

Van de ouders:

We zijn de fotograaf en Stichting Earlybirds ontzettend dankbaar voor de mooie fotoreportage. Ons earlybirdje besloot plots na een gewone werkdag dat hij het wel gezien had in de buik! Op weg naar huis in de trein kreeg ik harde buiken (dit bleken al weeën te zijn!) en na een belletje met de verloskundige gingen we maar meteen door naar het ziekenhuis.

Aangekomen in het ziekenhuis bleek ik al 6cm ontsluiting te hebben, ik kreeg snel een prik voor de longrijping en weeënremmers maar 3 kwartier later had ik al 9cm ontsluiting. Alex wilde niet meer wachten! Hij is om 20:17u met 31+6 weken geboren en had met 2165 gram een geweldig gewicht voor z’n termijn!

Alex had een hele goede start, huilde krachtig en ademde zelf. Wel moest hij ondersteuning voor z’n ademhaling, een infuus, een sonde, aan de plakkers van de monitor en ook enige tijd fototherapie voor z’n te hoge bilirubine. Gelukkig na 2,5 week mocht hij uit de couveuse en werden het steeds minder slangetjes!

Inmiddels ligt Alex, nog wel aan de monitor, in een prachtig wiegje en heeft hij alleen nog z’n sonde! We zijn ontzettend trots op alle stapjes die ons mannetje maakt en hopen dat we snel als gezinnetje van vier thuis kunnen gaan genieten!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.