Aisa

Op 15 oktober 2021 kwam onze dochter Aisa met 33+2 weken plotseling op de wereld door middel van een spoedkeizersnede, omdat de placenta aan het loslaten was. De start van Aisa was heel spannend omdat ze veel bloed verloren was. Ze is net op tijd gehaald en heeft drie bloedtransfusies gekregen. De eerste 10 dagen is Aisa opgenomen op de Nicu van het WKZ. Om bij haar in de buurt te zijn, verbleven wij samen met ons zoontje van 2,5 jaar in het Ronald McDonald huis tegenover. Ontzettend fijn dat deze mogelijkheid er was.

Gelukkig herstelde Aisa goed en kregen we het goede nieuws dat ze geen hersenschade opgelopen heeft. Na 10 dagen werd Aisa overgeplaatst naar het St. Antonius Leidsche Rijn. Ze mocht toen van de couveuse naar een wiegje. Ik kon gelukkig bij haar op de kamer blijven en steeds meer van de verzorging op me nemen. Het was fijn om ons meisje zo steeds beter te leren kennen, maar ook erg pittig om als gezin gescheiden te zijn.

Toen fotograaf Tineke langskwam voor de fotoreportage konden we meteen ervaren hoe het gezinsleven met twee kinderen zou zijn. Best een uitdaging met zo’n energieke peuter. Gelukkig is Sarjo wel erg trots en blij met zijn zusje!

Na vier weken ziekenhuis mochten we met ons meisje naar huis. Nog niet helemaal bijgekomen van de plotselinge start, maar dolgelukkig dat we mét Aisa naar huis konden. Eén dag voor vertrek mocht ook nog onverwacht de sonde eruit, omdat ze zo goed zelfstandig was gaan drinken.

Tineke, bedankt voor de prachtige foto’s en je geduld tijdens de reportage! Wij vonden het best spanend, maar jij zorgde voor een ontspannen sfeer. De foto’s zijn een dierbare herinnering voor ons en zullen nog regelmatig bekeken worden.

1 antwoord
  1. Melissa
    Melissa zegt:

    Alsof ik precies mijn eigen beval verhaal aan het lezen ben. Ik ben ook met 33 weken bevallen met een spoedkeizersnede door een placenta loslating.

    Gelukkig is alles goed gekomen! Lekker genieten van elkaar en de tijd nemen om alles te verwerken!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.