Ziyon

Wanneer ik de kamer binnen kom lopen waar Ziyon in de couveuse ligt, is de verpleegkundige er net om te overleggen. Ze willen eigenlijk even bloedprikken. Ziyon heeft die nacht verschillende dipjes gehad en ze willen toch nog een keer bloedprikken (gisteren hebben ze ook bloed geprikt) om te controleren.

Zijn mama is er heel begrijpelijk niet blij mee. Zo’n klein voetje, waar dan druppeltjes uitgedrukt worden. Ziyon vindt het echt niet leuk en als ouder voel je je machteloos. Je weet dat het voor zijn eigen bestwil is, maar toch, hadden ze hier nog niet iets op kunnen verzinnen?

Ziyon is geboren met 31 weken in het Radboud in Nijmegen. Tot de dag van zijn geboorte was er niks aan de hand, maar die dag blijkt bij de controle dat de bloeddruk van Laura veel te hoog is. Wanneer ze doorgestuurd wordt en aan de ctg gaat blijkt dat wanneer haar bloeddruk gevaarlijk stijgt, Ziyons hartslag gevaarlijk zakt. Voor beide geen gezonde situatie dus er wordt besloten tot een keizersnede.
Gelukkig kan dit met een ruggeprik zodat zijn vader Furnen erbij kan zijn en Laura er ook nog iets van meekrijgt. Ziyon wordt geboren en blijkt best heel klein. Dat het geen grote baby was, wisten ze al van de controle, maar de groeiecho stond gepland voor 32 weken. Een week na zijn geboorte.

Wanneer ik kom om foto’s te maken zijn ze na twee weken Radboud nu een goeie week in het ziekenhuis in Arnhem. Het gaat goed met Ziyon. Hij drinkt al een beetje zelf, maar heeft nog wel dipjes en ligt nog in de couveuse. Hij krijgt om de twee uur sondevoeding en is gek op buidelen bij mama en papa. Wat ik zie is een prachtig mooi jongetje. Hij is heel wakker en ligt in de couveuse een beetje met zijn handjes te bewegen. Tijdens het bloedprikken houdt hij zich kranig, grijpt hij zijn mama’s vinger vast en zuigt op zijn speen. Daarna laat hij nog even zien dat hij zelf kan drinken om vervolgens heerlijk bij zijn ouders te buidelen. Hij gaapt een keer, kijkt zijn vader nog even aan en dut vervolgens in. Genoeg commotie voor de dag. Nu eerst maar slapen. Lieve Ziyon, wat ben je een knapperd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.