Xem prematuur geboren met 30 weken en 6 dagen, WKZ, weeenremmers, keizersnede, Antonius Nieuwegein, sonde

Xem


Xem prematuur geboren met 30 weken en 6 dagen, WKZ, weeenremmers, keizersnede, Antonius Nieuwegein, sonde

Met de 20 weken echo kreeg ik het nieuws te horen dat ik een volledige voorliggende placenta had. Dit houdt in dat de kleine niet geboren zou kunnen worden via een normale bevalling maar met een geplande keizersnede. Ook is de kans op een bloeding aanwezig door de groei van de kleine/baarmoeder.

Met 26 weken kreeg ik mijn eerste bloeding ik werd hierbij opgenomen in het WKZ. De artsen deden er alles aan om de harde buiken en de bloeding te stoppen. Het werd even spannend toen ze vertelde dat wij er rekening mee moesten houden dat ze de kleine al misschien wilde gaan halen met een spoedkeizersnede. Maar uiteindelijk deden de weeënremmers hun werk en na 5 dagen mocht ik naar huis en was alles gestopt gelukkig bleef het al die tijd met de kleine goed gaan. Per direct ben ik gestopt met werken in de thuiszorg om alle rust te pakken zodat de kleine nog een tijdje bleef zitten.

14 maart om 02:00 ‘s-nachts naar de wc en ineens begon de bloeding opnieuw met 30 weken en 6 dagen. Opgehaald met de ambulance en naar het WKZ. ‘s-Ochtends om half 11 was de bloeding nog niet gestopt en de harde buiken bleven. Zelfs de weeënremmers deden hun werk niet. Op 14 maart om 11:28 werd Xem geboren via een keizersnede.

Xem heeft een moeilijke start gehad maar al snel krabbelde Xem er bovenop. Na 2 weken in het WKZ mocht Xem verhuizen naar het Antonius Nieuwegein want je doet het zo goed dat je hier klaar voor bent. In het Antonius kreeg Xem een kleine terugslag door de verhuizing.

14 april was een speciale dag toen Earlybirds langs zou komen. Mama was deze dag jarig en Xem 1 maand oud. Deze dag was een mooie dag om mee te maken wij willen daarvoor Nancy Grotenhuis nog erg bedanken.

Op dit moment is Xem stabiel en is het wachten op dat Xem zijn flesjes gaat leeg drinken voor hij mee naar huis mag. Wij kunnen niet wachten om hem mee te mogen nemen.

Groetjes Patrick en Maroussia

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.