Wietse prematuur geboren met 32 weken, LUMC, sonde, weeenremmers, buidelen, couveuse

Wietse


Wietse prematuur geboren met 32 weken, LUMC, sonde, weeenremmers, buidelen, couveuse

Kleine Wietse liet papa en mama met 32 weken even goed schrikken. Ondanks alle weeënremmers en hulp die ingezet werd, werd Wietse op 7 maart geboren. Een klein mannetje van 2105gram.

In het ziekenhuis werd moeder getipt om Stichting Earlybirds te contacten voor een mooie reportage. Ze was erg blij met deze tip, meldde zich aan bij de Stichting en ik kreeg al snel de aanvraag binnen. In eerste instantie hadden wij een afspraak ingepland, maar deze kon op het laatste moment toch niet doorgaan. Wietse werd heel ziek en moest eerst stabiel worden voordat ik mocht komen voor de fotoreportage. Zo’n fotoreportage kost zo’n kleintje toch best veel energie, ondanks wij fotografen ons uiterste best doen om de baby zo min mogelijk te belasten. Na een overplaatsing naar een Academisch Ziekenhuis en enkele dagen waarin Wietse hard had gevochten, was het zover dat ik langs mocht komen. Een mini mannetje die heerlijk veilig bij mama mocht gaan buidelen. Even uit de couveuse, even de warmte van zijn mama voelen. En dat moment vind ik zelf zó magisch. Een volledig ontspannen lijfje dat bijna naakt op zijn moeder ligt. Vertrouwd. Puur. Zoals het hoort te zijn. En ondanks de vermoeidheid van de ouders, was ik getuigen van twee mensen die vol trots, liefde en vertrouwen naar hun kindje keken. Hun mannetje die ‘gewoon’ te vroeg op de wereld kwam om dit soort momenten samen te hebben…

Lieve Jan-Hans en Sigrid, ik hoop dat Wietse zo’n sterk mannetje blijft en jullie straks lekker thuis mogen gaan genieten van jullie 4 kindjes! Jullie zijn fantastische ouders!

——————-

Van de ouders:

Op 6 maart werden we laat in de avond ‘voor de zekerheid’ naar het ziekenhuis gestuurd door onze verloskundige, 2,5 uur later werden we op 7 maart ouders van onze zoon Wietse, veel te vroeg en heel erg klein. Vervolgens werd hij ook nog ziek waardoor we twee weken op de IC in Leiden hebben doorgebracht. Gelukkig tipte een andere moeder op de kraamafdeling ons over Earlybirds. Te midden van alle drukte en hectiek een heel fijn moment samen met als resultaat prachtige foto’s als herinnering aan deze hectische tijd met onze kleine man die, inmiddels, gelukkig aan de beterende hand is.

Talitha, dank je wel!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.