Vief

Vief prematuur geboren 31 weken

 

Hoera, 31 weken en wat een heerlijke onbezorgde zwangerschap” zeiden we nog tegen elkaar. Diezelfde nacht braken de vliezen, wat een schrik.

Een ziekenhuisopname volgde en de weeën werden geremd. Na 1 week bedrust en gelukkig de longrijping werd toch onze dochter Vief geboren.

Een klein lief meisje van 1570 gram. Meteen werd duidelijk hoe sterk ze is, ze had nauwelijks ondersteuning nodig wat voor ons veel zorgen weghaalde.

Enkele dagen na de geboorte werd ze overgeplaatst van de NICU naar de post-IC om vervolgens naar de gewone couveuseafdeling te gaan.

Wat gaan die weken snel en wat komt er veel op je af als jonge ouders.

De foto’s van Earlybirds laten ons zien hoe de situatie nu is en hoe we daarin geleefd worden, maar vooral laten ze ons zien hoe trost we mogen zijn op ons meisje!

3 antwoorden
 1. Floor
  Floor zegt:

  Lijkt veel op mijn verhaal….ook bij 31.4 braken mijn vliezen en werd ons manneke geboren met 1555 gram. En nu 6 mnd later weegt hij ruim 6 kilo en doet hij het heel goed. Ik hoop dat Vief snel naar huis mag met jullie en dat jullie van elkaar kunnen gaan genieten!! Groetjes.

  Beantwoorden
 2. Caro
  Caro zegt:

  Wat een mooie foto’s van een heel mooi klein meisje! Ik dacht wat is ze klein, maar als ik nu de foto’s van onze dochter ermee vergelijk was ze bijna net zo klein, geboren met 1608 gram. Nu is ze alweer 1, het gaat zo snel. Geniet ondanks de niet ideale omstandigheden maar heel veel van jullie meisje, voor je het weet mag ze lekker met jullie mee naar huis!

  Beantwoorden
 3. Anna
  Anna zegt:

  Wat een mooie foto’s van jullie prachtige dochter. Om verliefd op te worden! En wat zien jullie er trots en sterk uit als gezin, veel geluk!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.