Afdeling Communicatie

De website en onze social media kanalen zijn o.a. plekken waar men informatie over de stichting kan verkrijgen. Met het delen van verhalen en foto’s hebben we als stichting een maatschappelijk doel. We willen vroeggeboorte bespreekbaar maken en laten zien dat deze periode naast zorgelijk en angstig ook heel liefdevol kan zijn. Met o.a. het plaatsen van blogs over zaken rondom prematuriteit hopen we een stukje awareness te creëren.

De afdeling Communicatie bestaat uit 7 subafdelingen;

1. TContact
  2. Social media
  3. Grafisch
  4. Website
  5. Nieuwsbrief
  6. Magazine
  7. Blogteam

Kun jij je helemaal vinden in onze doelstelling, spreekt de afdeling Communicatie jou aan en zet jij je graag in voor een goed doel? Lees dan verder om te kijken of er iets voor je bij zit! De meeste functies vragen een tijdsinvestering van ongeveer 2 – 4 uur per week.

Wij zijn op zoek naar:

Grafisch vormgever

Als vormgever ga je aan de slag in ons grafisch team. Dit bestaat momenteel uit zo’n 6 vormgevers, maar we kunnen wat extra capaciteit gebruiken. Je ontvangt de opdrachten via het hoofd grafisch. Het grafisch team is een van de 7 teams onder de afdeling Communicatie.

Circa 1 uur per week. Tijdens evenementen, zoals beurzen of het introduceren van nieuwe producten of diensten, kan dit meer zijn.

Je gaat aan de slag in een team van zo’n 6 vormgevers. Als er grafische opdrachten binnenkomen bekijkt het hoofd grafisch aan wie de opdracht gekoppeld kan worden. Gemiddeld krijg je 1 a 2 opdrachten per maand. De drukte is erg afhankelijk van bijvoorbeeld het plaatsvinden van beurzen of het introduceren van nieuwe producten of diensten. Dan komen er vaak meer nieuwe opdrachten binnen.

Het opmaken van promotiemateriaal  voor de stichting. Je ontvangt hiervoor input in de vorm van een ingevuld grafisch formulier (digitaal). Soms gaat het om de aanpassing van een huidige flyer of folder, een andere keer gaat het om het opmaken van een nieuwe flyer of kaart. Je maakt hierbij gebruik van de bekende vormgevingsprogramma’s van Adobe: Indesign, Photoshop en Ilustrator.

Je werkt volgens de huisstijl van Earlybirds.
Na een eerste opmaak is er vaak nog een correctieronde voordat het ontwerp definitief.

– ervaring met vormgevingsprogramma’s van Adobe: Indesign, Illustrator en Photoshop.
– tijd op opdrachten tijdig op te pakken
– scherp op details
– affiniteit met onze stichting

De functie is op vrijwillige basis.

Solliciteren kan uitsluitend via mail met daarin naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, om welke functie het gaat, motivatie en werkervaring naar recruiter@stichtingearlybirds.nl

Redacteur Magazine

Zin en tijd om mee te werken in het redactieteam van ons jaarlijkse magazine? Lees dan snel verder!

Elk jaar maken we een mooi magazine met o.a. ervaringsverhalen voor en door ouders met een prematuur geboren kindje. Binnenkort gaan we weer fris van start met een nieuwe editie, verschijningsdatum Wereld Prematurendag 17 november 2019. Ook deze editie willen we vullen met mooie nieuwe verhalen, interviews en relevante informatie.

We werken met een redactieteam. Daarom zijn we op zoek naar enthousiaste redactieleden. Wat vragen we?

1 uur oer week, richting deadline 2 à 3 uur per week.

Functieomschrijving/taken

• Maandelijks vergaderen van maart tot november. Van eerste brainstorm m.b.t. onderwerpen en invulling magazine tot magazine naar de drukker. In augustus, september en oktober vergaderen we (twee)wekelijks ivm naderende deadline. Vergaderingen vinden online plaats via Skype.
  • Afnemen en uitwerken van circa 3 interviews met ouders, verpleegkundigen, vrijwilligers (telefonisch, via mail) tussen maart en begin september (van contact leggen tot akkoord op tekst en beeld).
  • Schrijven van teksten en uitwerken van interviews.
  • Uitzoeken van passend beeldmateriaal.
  • Redigeren van artikelen die door de overige redactieleden zijn geschreven.
  • Ondersteunen bij eindredactie in september.

• Affiniteit met onze stichting
  • Ervaring met het schrijven, vlotte pen
  • Weet van aanpakken
  • Flexibel

Word jij hier enthousiast van en heb je zin en tijd om hieraan mee te werken? Stuur dan een mail met je gegevens, opleiding en ervaring naar recruiter@stichtingearlybirds.nl

Vacature nieuwsbrief

1 à 2 uur per week

Onze stichting kent zo’n 300 vrijwilligers. Om onze vrijwilligers op de hoogte te houden van alle ins en outs binnen de stichting versturen we een maandelijkse nieuwsbrief. Ter vervanging van onze huidige redacteur nieuwsbrief zoeken we een enthousiaste nieuwe kandidaat. Ook zijn we bezig met het opzetten van een externe nieuwsbrief. Daar zal je ook voor ingezet gaan worden.

Taken o.a.:

• Opvragen updates bij diverse afdelingen
  • Verwerken van aangeleverde input in de nieuwsbrief
  • Schrijven van teksten voor in de nieuwsbrief
  • Opmaken van de nieuwsbrief in Mailchimp
  • Actief meedenken over vernieuwing van de nieuwsbrief, nieuwe rubrieken e.d.
  • Opzetten van nieuwe externe nieuwsbrief

• Weet van aanpakken
  • Proactief
  • Legt gemakkelijk contact
  • Fijn als je ervaring hebt met MailChimp, geen vereiste

Wil je solliciteren op deze functie? Stuur dan een mail met daarin je gegevens, opleiding, werkervaring en motivatie naar Recruiter@stichtingearlybirds.nl

Wil je meer informatie over bovenstaande functies, stuur dan een mailtje naar recruiter@stichtingearlybirds.nl

Is deze functie niks voor jou, maar heb je andere kwaliteiten, stuur gerust een open sollicitatie, want wie weet, vinden we een passend plekje voor je binnen de stichting.