Afdeling Communicatie

De website en onze social media kanalen zijn o.a. plekken waar men informatie over de stichting kan verkrijgen. Met het delen van verhalen en foto’s hebben we als stichting een maatschappelijk doel. We willen vroeggeboorte bespreekbaar maken en laten zien dat deze periode naast zorgelijk en angstig ook heel liefdevol kan zijn. Met o.a. het plaatsen van blogs over zaken rondom prematuriteit hopen we een stukje awareness te creëren.

De afdeling Communicatie bestaat uit 6 subafdelingen;

 1. Contact
 2. Social media
 3. Grafisch
 4. Website
 5. Nieuwsbrief
 6. Magazine

Kun jij je helemaal vinden in onze doelstelling, spreekt de afdeling Communicatie jou aan en zet jij je graag in voor een goed doel? Lees dan verder om te kijken of er iets voor je bij zit! De meeste functies vragen een tijdsinvestering van ongeveer 2 – 4 uur per week.


Social Media / Webcare medewerker

Als Social Media / Webcare medewerker ben je het visitekaartje van onze stichting. Je komt in het Social Media team terecht, waar je samenwerkt met 2 a 3 andere collega’s. Dit team zorgt voor mooie content op onze Social Media kanalen. Kenmerkend voor onze stichting zijn onze fotoblogs en dit wordt aangevuld met diverse andere content, die grotendeels maandelijks wordt voorbereid. Je bent bereid om, naast de webcare taken, ook hierin bij te springen als dat soms nodig is.

Tijdsinvestering:

Circa 30 tot 60 minuten per dag (of eventueel om de dag). 

Functieomschrijving:

Zorgdragen voor het algehele contact via onze Facebookpagina en Instagram account. Het gaat om berichten die zowel worden verstuurd via de Inbox (Messenger) alsmede reacties onder berichten die geplaatst zijn op de pagina. Niet elke reactie onder een bericht behoeft een persoonlijk antwoord, maar uiteindelijk willen we hiermee meer waardering laten zien en meer interactie en betrokkenheid met onze volgers creëren.

Vereisten:

– goede communicatieve vaardigheden
– servicegericht en een sterk inlevingsvermogen
– nauwkeurig en proactief
– affiniteit met onze stichting

Aanvullende informatie:

De functie is op vrijwillige basis.

Het aanvragen van een VOG kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Wil je solliciteren op deze functie? Stuur dan een mail met daarin je gegevens, opleiding, werkervaring en motivatie naar Recruiter@stichtingearlybirds.nl


Vacature plaatsen fotoblogs op website en social media 

Om zichtbaar te maken wat we doen als stichting, plaatsen we fotoblogs op onze website en op social media. Dit draagt niet alleen bij aan onze naamsbekendheid, maar zorgt ook voor herkenning bij ouders die in een vergelijkbare situatie terugkomen. 

Sommige ouders schrijven zelf een stukje tekst, bijvoorbeeld over de zwangerschap, de (onverwachte) vroeggeboorte van hun kindje, hoe het nu gaat en hoe ze de fotoreportage ervaren hebben. Het kan ook een blog zijn dat door een van onze fotografen geschreven is naar aanleiding van een fotoreportage die ze hebben gemaakt, of een combinatie van beide. 

Wat ga je doen?

 • Je beheert een van de mailboxen van de stichting. 
 • Je plaatst de binnengekomen blogteksten (deze sturen onze fotografen door) en bijbehorende fotocollage op onze website (WordPress).  
 • Afhankelijk van de toestemming die ouders hebben gegeven, plan je ook de social media posts in voor Facebook en/of Instagram. Je werkt hiervoor met Facebook Business manager. 
 • Je koppelt terug aan de fotograaf dat het blog is geplaatst, stuurt de weblink mee en kondigt aan wanneer het blog op social media verschijnt. 

Wat vragen we van jou?

 • Je bent enthousiast en voelt je betrokken bij Stichting Earlybirds
 • Je bent in het bezit van een computer met internetverbinding
 • Je bent communicatief vaardig
 • Je hebt ervaring met WordPress
 • Je hebt ervaring met het plaatsen van content op social media
 • Je bent zo’n 2-3 uur per week beschikbaar en bereid de mailbox meermaals per week te checken. 

Extra informatie:

De functie is op vrijwillige basis.

Kan jij je vinden in bovenstaand profiel en zijn de werkzaamheden jou op het lijf geschreven? Dan zien we graag jouw reactie tegemoet

Solliciteren kan door het sturen van een e-mail met daarin naam, ervaring en motiviatie naar recruiter@stichtingearlybirds.nl

Wil je toch graag je steentje bijdragen aan onze stichting maar staat jouw vacature er niet bij, stuur gerust een open sollicitatie, want wie weet, vinden we een passend plekje voor je binnen de stichting.


Grafisch vormgever

Als vormgever ga je aan de slag in ons grafisch team. Dit bestaat momenteel uit zo’n 6 vormgevers, maar we kunnen wat extra capaciteit gebruiken. Je ontvangt de opdrachten via het hoofd grafisch. Het grafisch team is een van de 7 teams onder de afdeling Communicatie.

Tijdsinvestering:

Circa 1 uur per week. Tijdens evenementen, zoals beurzen of het introduceren van nieuwe producten of diensten, kan dit meer zijn.

Je gaat aan de slag in een team van zo’n 6 vormgevers. Als er grafische opdrachten binnenkomen bekijkt het hoofd grafisch aan wie de opdracht gekoppeld kan worden. Gemiddeld krijg je 1 a 2 opdrachten per maand. De drukte is erg afhankelijk van bijvoorbeeld het plaatsvinden van beurzen of het introduceren van nieuwe producten of diensten. Dan komen er vaak meer nieuwe opdrachten binnen.

Functieomschrijving:

Het opmaken van promotiemateriaal  voor de stichting. Je ontvangt hiervoor input in de vorm van een ingevuld grafisch formulier (digitaal). Soms gaat het om de aanpassing van een huidige flyer of folder, een andere keer gaat het om het opmaken van een nieuwe flyer of kaart. Je maakt hierbij gebruik van de bekende vormgevingsprogramma’s van Adobe: Indesign, Photoshop en Ilustrator.

Je werkt volgens de huisstijl van Earlybirds.
Na een eerste opmaak is er vaak nog een correctieronde voordat het ontwerp definitief.

Vereisten:

– ervaring met vormgevingsprogramma’s van Adobe: Indesign, Illustrator en Photoshop.
– tijd op opdrachten tijdig op te pakken
– scherp op details
– affiniteit met onze stichting

Aanvullende informatie:

De functie is op vrijwillige basis.

Wil je solliciteren op deze functie? Stuur dan een mail met daarin je gegevens, opleiding, werkervaring en motivatie naar Recruiter@stichtingearlybirds.nl


Wil je meer informatie over bovenstaande functies, stuur dan een mailtje naar recruiter@stichtingearlybirds.nl

Is deze functie niks voor jou, maar heb je andere kwaliteiten, stuur gerust een open sollicitatie, want wie weet, vinden we een passend plekje voor je binnen de stichting.