Ties prematuur geboren met 34 weken, St. Antonius ziekenhuis, WKZ, placenta praevia totalis, borstvoeding

Ties

Ties prematuur geboren met 34 weken, St. Antonius ziekenhuis, WKZ, placenta praevia totalis, borstvoeding

Voor Earlybirds mocht ik naar Ties in het gloednieuwe geboortecentrum in het St. Antonius ziekenhuis in Utrecht (Leidsche Rijn). Dit geboortecentrum was net twee weken open dus het was even zoeken waar ik moest zijn. Moeder en kind verblijven hier samen op een suite, waarbij ook een bedbank voor de partner aanwezig is; wat heerlijk om zo de eerste periode met je kindje door te mogen brengen.

Ties is geboren met 34 weken mede door een complicatie gedurende de zwangerschap: een placenta praevia totalis (voorliggende placenta). De eerste 7 dagen lag Ties in het Wilhelmina Kinderziekenhuis, maar na deze week mocht hij al naar het St. Antonius ziekenhuis in Utrecht. Ties mocht hier snel van de monitoring af; spannend voor de ouders, maar gelukkig ging alles goed.

Tijdens de reportage ging Ties lekker in bad waarna hij mocht proberen aan de borst te drinken. Dit was eerder nog erg moeilijk voor hem en het kostte hem nog te veel kracht, maar tijdens de reportage ging het heel goed. Mooi om hierbij aanwezig te mogen zijn! Sterk maar snel aan Ties zodat je lekker met pappa en mamma mee naar huis mag!

(Update ouders: omdat Ties zo snel aansterkt, mocht hij op ’36 weken en 4 dagen’ al naar huis!).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.