Thijs & Jelte prematuur geboren met 33,5 week, Isala Zwolle, tweeling, TTTS, gebroken vliezen, LUMC, sonde

Thijs & Jelte


Thijs & Jelte prematuur geboren met 33,5 week, Isala Zwolle, tweeling, TTTS, gebroken vliezen, LUMC, sonde

Van de ouders:

Op 18 mei 2018 hadden we onze eerste echo….daarop waren twee kindjes te zien! We waren in verwachting van een 1-eiige tweeling. Na 14 weken werden we doorgestuurd naar het ziekenhuis door de gynaecoloog omdat ze verschil in vruchtwater constateerde bij de kindjes. Na verscheidene controles in het ziekenhuis bleek dit geen probleem te zijn. De daarop volgende controles waren allemaal goed en de kinderen groeiden allebei gelijk op.

Tot we bij 28 weken weer op controle kwamen. Het voelde al een paar dagen niet helemaal hetzelfde als daarvoor. Een gespannen buik en het leek alsof de kindjes minder bewogen. het verschil in vruchtwater was behoorlijk toegenomen en er werd een CTG van de baby’s gemaakt. Daaruit bleek dat het foute boel was. Na overleg met het gespecialiseerde ziekenhuis in Leiden bleek dat er waarschijnlijk sprake was van TTTS in een ver gevorderd stadium. Bij TTTS komt het er in het kort op neer dat 1 kindje heel veel bloedtoevoer heeft en de ander weinig.

Met de ambulance werden we vervoerd naar Leiden, want er moest snel iets gebeuren. In Leiden aangekomen werden we voor de keuze gesteld, ofwel een keizersnee met grote risico’s of een laserbehandeling met ook grote risico’s voor de baby’s.

We hebben gekozen voor een laserbehandeling en dit is gelukkig goed geslaagd. De baby’s zijn goed hersteld in de daarop volgende weken. Toch bleef het telkens spannend. Het vertrouwen was er niet meer. Na een laserbehandeling is de kans dat de vliezen voor tijdig breken erg groot en dit gebeurde ook na 33.5 week waarna de bevalling op gang kwam.

Op vrijdag 10 november 2018 zijn onze zoontjes Thijs en Jelte geboren! Veel te vroeg, maar gelukkig in goede gezondheid!

Na 2 weken heeft Melanie van der Linden van stichting Earlybirds prachtige foto’s van onze mannetjes gemaakt. We zijn haar en de stichting hier heel erg dankbaar voor!

——————–

Van de fotograaf:

Het was een gezellige boel vandaag in Isala, want grote broer Marijn en oma waren meegekomen voor de fotosessie. Thijs lag al lekker rond te kijken in zijn warmtebedje, Jelte deed net zijn oogjes open. Van de afdeling verhuisden we met z’n allen naar een mooie grote kamer en mochten de jongens in bad! Terwijl oma op Marijn paste, waren papa en mama druk met het badderen en aankleden van de tweeling. Tijdens de hele fotosessie waren de jongens wakker!

Lieve Thijs en Jelte, groei lekker door, dan mogen jullie vast gauw mee naar huis op de boerderij!
Liefs Melanie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.