Teun prematuur geboren met 31 weken en 5 dagen, Groene Hart ziekenhuis, borstvoeding, sonde

Teun


Teun prematuur geboren met 31 weken en 5 dagen, Groene Hart ziekenhuis, borstvoeding, sonde

Op 18 april was ik te gast bij Teun in Het Groene Hart ziekenhuis in Gouda. Dit mannetje is geboren met 31+5. Hij is nu 3 weken oud en hij heeft al vele mooie stappen gemaakt. De weg naar huis bij zijn papa en mama komt steeds dichterbij.

Als ik de kamer in stap zie ik een lief, klein jongetje die al heel wakker is. Hij kijkt al heerlijk in het rond om alles wat hij kan zien te observeren. Hij volgt met zijn ogen mijn camera, wat leuk om hem zo alert te zien.

Tijdens de fotoreportage vertellen zijn ouders het verhaal van Teun. Toen zijn mama ruim 31 weken zwanger was voelde ze wat harde buiken en was er wat bloedverlies. Het toeval is dat ze op die dag een afspraak had staan bij de verloskundige. Tijdens de afspraak wordt duidelijk dat ze naar het ziekenhuis moet, want er is al ontsluiting.

De ouders van Teun gaan naar het ziekenhuis in Gouda. Na alle controles komen zijn ouders in een stroomversnelling. Er wordt besloten door te verwijzen naar een Academisch ziekenhuis. Bij gebrek aan plek in de eigen regio, moest moeder met spoed in de ambulance naar Nijmegen. Zijn papa kwam er gelukkig met de auto snel achteraan en niet veel later is Teun daar geboren. Dat de ouders een Nijmegenaar rijker waren geworden, hadden ze nooit verwacht.

Na de eerste week in Nijmegen was er gelukkig een kamer vrij in Gouda, een stuk dichterbij huis. Teun is al heel goed aan het groeien. Het drinken bij zijn moeder gaat hem ook heel goed af. Nog een paar kleine stappen voor Teun en dan eindelijk met zijn drieën naar huis om nog meer van elkaar te genieten.

Ik wens Teun, zijn vader en moeder alle geluk van de wereld! En hopelijk mogen jullie snel naar huis.

Liefs Eveline

Op het moment van plaatsen van de blog is Teun inmiddels thuis bij zijn ouders.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.