Syamara prematuur geboren met 27 weken en 2 dagen, NICU, couveuse, spoedkeizersnede, sonde

Syamara

Syamara prematuur geboren met 27 weken en 2 dagen, NICU, couveuse, spoedkeizersnede, sonde
Op maandag 3 juli kwam ik als fotograaf voor de stichting Earlybirds aan in het ziekenhuis in Zwolle. Ik werd al opgewacht in de hal door de trotse ouders van Syamara. Eenmaal op de NICU maakte ik kennis met hun dochtertje wat nog heerlijk aan het slapen was in de couveuse.

Syamara, een prachtig klein mensje met mooie bos haartjes en eigenwijze ogen… Geboren na een zwangerschap van 27 weken en 2 dagen. De reden van haar vroege komst is niet helemaal duidelijk maar de conditie in de baarmoeder was zo verslechterd dat een spoedkeizersnede nodig was om haar echt een kans van overleven te geven. Tijdens de shoot verbleef ze nog met sonde en zuurstof in de couveuse. Ze mocht er voor het buidelmoment even uit.

Terwijl de ouders met de verpleging aan de slag gingen met de dagelijkse verzorging kon ik dit rustig vastleggen. Af en toe werd er even pauze genomen voor wat foto’s door het raampje van de couveuse en wat meer details. Papa’s grote handen bij Syamara, mama die vol liefde naar haar kijkt… Puur, kwetsbaar en toch zo krachtig. Tijdens het weegmoment bleek dat Syamara de 1 kilo grens behaald had, alle reden voor een super trots gevoel!

Het buidelen blijf ik altijd een prachtig moment vinden… Syamara genoot zichtbaar op de warme borst van haar papa en al snel viel ze lekker in slaap en was het tijd voor mij om te gaan.

Moeder vertelde later dat in de tijd dat zij met mij van de afdeling af liep ook vader in slaap was gevallen en ze eenmaal weer op de NICU de twee heerlijk slapend en ontspannen aantrof…

Syamara dat je maar heerlijk mag groeien en dat je dan snel je grote broers mag ontmoeten en stapje voor stapje de wereld mag gaan ontdekken.
Liefs Marije

3 antwoorden
  1. Martine mulder- van Dijk
    Martine mulder- van Dijk zegt:

    Syamara echt een bikkel schattige lieve meid om na te kijken een vechter ???????????? ik ben super trots op de ouders en natuurlijk op de kleine meid

    Xxx

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.