Stijn prematuur geboren met 32 weken, Elizabeth ziekenhuis, sonde, spoedkeizersnede, borstvoeding

Stijn

Stijn prematuur geboren met 32 weken, Elizabeth ziekenhuis, sonde, spoedkeizersnede, borstvoeding

 
Door een losgelaten placenta werd Stijn met een spoed keizersnee geboren bij een zwangerschap van 32 weken. Dat is natuurlijk te vroeg en hij moest daarom na zijn geboorte in het ETZ in Tilburg naar het ziekenhuis in Veldhoven. Maar daar bleek hij na een dag observatie toch een hele sterke knul te zijn. En voordat zijn moeder goed en wel gesetteld was in Veldhoven mochten ze beide weer terug naar Tilburg. Alleen maar fijn omdat ze ook in deze stad wonen.

Stijn heeft het vanaf het begin goed gedaan. Op de dag dat ik hem kwam fotograferen was hij nog geen twee weken oud. Hij lag al in een bedje en was van de monitor af. Heel erg fijn dat het zo goed met hem ging. Zijn moeder dacht eerst dat hij niet in aanmerking zou komen voor een Earlybirds reportage maar elk kindje dat na de geboorte nog minimaal 2 weken in het ziekenhuis moet liggen kom er voor in aanmerking, ook als het supergoed gaat. De kleine man (nou ja, echt klein was hij niet voor zijn geboorte bij een zwangerschap van 32 weken), werd eerst verschoond en gewogen. Hij moest nog wel wat aankomen om op zijn geboorte gewicht te komen maar daar werkte Stijn hard aan. Daarom was het tijd om bij zijn moeder te drinken maar hoe goed hij ook zijn best deed, het koste hem die dag te veel moeite. Geduldig wachtte hij daarna in de armen van zijn vader op zijn voeding die nog even opgewarmd moest worden. Hij lag er echt heerlijk bij en hield zijn speentje stevig vast met zijn handjes. Zijn favoriete speen, een souvenir uit het ziekenhuis van Veldhoven, want de speen die hij in Tilburg kreeg deed hem niets.

Even later zat hij te genieten van zijn sondevoeding. Heerlijk wat warms in de buik en tevreden buikte hij uit op de borst van papa. Nog even goed leren drinken Stijn dan mag je snel naar je eigen kamertje. Ik wens je veel geluk samen met papa en mama.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.