Stella

Van de ouders
De dag dat Stella met 24 weken, met spoed gehaald moest worden….

En toen werd ons klein meisje geboren…
15 weken te vroeg!

Ze woog 728 gram, ze hebben haar niet opgemeten, maar ze was nog kleiner dan een a4-tje.

Door alle kabels en kapjes was ze nauwelijks zichtbaar, maar daar lag ze dan. Zo kwetsbaar en fragiel. Onze rollercoaster aan angst en emoties begon.
In het begin durfde ik mij niet te binden aan haar. Bang dat zij het niet zou redden! Maar ze heeft een heel groot beschermengel op haar schoudertje. Dag in en uit leef je tussen hoop en vrees. Je krijgt situaties mee van andere ouders waarvan het kindje helaas is komen te overlijden. Je wilt het liefste de hele dag haar dicht tegen je aan houden. ‘buidelen’ zoals ze het noemen.
Ik heb veel geleerd van de verpleging / verpleegsters. Dag in en uit zorgen ze voor mijn kleine meisje. Deze mensen hebben mijn respect meer dan duizendmaal verdiend!

Eindelijk naar de Medium Care!
Na een hele heftige periode op de Intensive Care. Haalt ze het? Haalt ze het niet? Van goed nieuws naar slecht nieuws. Weg met de couveuse en eindelijk naar een (warmte-) bedje.

Eindelijk begint ze op een baby te lijken, ze mag nu kleertjes aan!
Al vrij snel mocht ze uit haar warmte-bedje omdat zij het te snel warm had en goed haar temperatuur kon behouden. Stapje bij stapje krijg je hoop dat de overplaatsing naar huis dichterbij komt.

Helaas werd ze weer ineens flink ziek en moest ze terug naar de Intensive Care.
Ik dacht dit hoofdstuk achter me gelaten te hebben. Maar eenmaal op de IC brak mijn emoties uit! Weer geconfronteerd worden met al toeters en bellen. Alle negatieve dingen wat hier de afgelopen maanden is gebeurd kwam weer naar boven… Na een week deed ze het gelukkig weer beter en mocht ze weer terug naar de Medium Care. Nu nog de laatste dingetjes en hopen dat we ons meisje snel naar huis mogen meenemen.

Grote broer Logan & zus Dewi-Rose kunnen niet wachten eindelijk met haar te kunnen knuffelen en om weg te kunnen gaan met Stella Bella zoals grote broer en zus haar noemen.

Deze tekst is door moeder Caitlin geschreven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.