Stan

Stan

 

Het is donderdag ochtend 18 november 2014 als ik om half 10 de ouders van Stan ontmoet in het Radboud ziekenhuis. Eerst hebben we kort een gesprekje en zie ik hoe liefdevol zij over hun mannetje praten, wat is de kleine Stan welkom!

Stan is geboren met 27 weken en 5 dagen vanwege een slecht werkende placenta en hij had bij geboorte met 661 gram dan ook een flinke groeiachterstand. Als ik samen met de ouders op de IC aankom en hun mannetje mag bewonderen zie ik pas hoe klein dat is en dan is Stan de afgelopen weken al flink gegroeid, inmiddels weegt hij al 880 gram. Ik maak foto’s van Stan in zijn couveuse en hij mag nog lekker bij zijn mama buidelen, zo mooi om hem samen met zijn trotse ouders te mogen vastleggen!

Kleine Stan, nu nog zo klein, groei maar goed de aankomende tijd, je bent een prachtig mannetje en o zo welkom, dat is duidelijk! Samen met je ouders wens ik je alle kracht, liefde en gezondheid, op een mooie toekomst.
Liefs, Rianne

*************

De ouders:

Een lang gekoesterde wens ging na vier jaar eindelijk in vervulling… zwanger! Na meerdere IUI behandelingen is het dan eindelijk met de eerste IVF poging gelukt. Na 20 weken begonnen de eerste klachten… pijn in rechterzij en bijna niet kunnen zitten, staan of liggen. Na vele ziekenhuisbezoekjes waar niet veel duidelijk werd kwam ik terecht in het UMC Radboud voor een second opinion, omdat ze bij de laatste echo constateerden dat de groei wat achter leek te blijven. Na een flowmeting van de placenta, navelstreng en het opmeten van ons kindje was het duidelijk dat het foute boel was. Een flinke groeiachterstand en nauwelijks doorbloeding van de placenta. Direct werd ik bij 24 weken en 4 dagen opgenomen voor continue bewaking om te kijken hoe het met de conditie van de baby ging. Iedere dag dat hij kon blijven zitten, was winst. Na vier dagen volgde een HELLP aanval en kwam de zorg voor mijzelf er ook nog bij. Uiteindelijk volgde na vele ctg’s, die steeds iets slechter werden bij 27 weken en 5 dagen de boodschap dat er een spoedkeizersnede werd ingezet om onze kleine man op de wereld te zetten. ’s Avonds om 23.45 kreeg ik deze boodschap en werd papa en opa en oma’s opgetrommeld en om 00.56 is onze kleine held Stan geboren. Hij woog 661 gram en was ongeveer 30 cm. Vanaf het begin ademt hij zelf, met een beetje hulp van de cpap en op een longontsteking na doet hij het tot nu toe erg goed! We zijn erg trots op onze Stan en hopen dat hij snel mee naar huis mag. Door de komst van Rianne, hadden we een hele bijzondere ochtend en herinnering… als trots gezinnetje op de foto!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.