Sophie prematuur geboren met 35 weken

Sophie

Sophie prematuur geboren met 35 weken

Sophie prematuur geboren met 35 weken

Van de fotograaf:

Sophie.

Het was de eerste keer in lange tijd dat ik weer voor Earlybirds met de camera op pad mocht. En het voelde zo vertrouwd! Toen ik het Moeder & Kindcentrum van het Sint Jansdal in Harderwijk binnenstapte, kwam papa Dennis me al ophalen om me mee te nemen naar zijn vrouw Aline en hun prachtige dochter Sophie.

Sophie is 23 juli jl. geboren met 35 weken en 1 dag en was precies 1 week ‘oud’.
De zwangerschap verliep met pieken en dalen en Aline had steeds het gevoel ‘dat er iets was’. Ze kon er niet de vinger opleggen en de controles waren steeds in orde. Bovendien was Sophie super beweeglijk in de buik van mama Aline.

Toen ze zich niet lekker voelde, is ze naar de verloskundige gegaan en daar bleek dat haar bloeddruk veel te hoog was. Dit in combinatie met veel aangekomen te zijn, was de reden om direct naar het ziekenhuis te gaan. Daar aangekomen werd ze direct opgenomen en aan het infuus gelegd. Na 2 dagen wachten zat ze op 35 weken wat toch weer een grens was. Langer wachten bleek niet verstandig en is besloten om de bevalling in te leiden. Om 12.30 uur zijn ze ermee begonnen en uiteindelijk is Sophie ’s nachts om 2.30 uur geboren. Ondanks haar lage geboortegewicht van slechts 2060 gram en haar lengte van 44 cm deed Sophie het direct goed. Nadat ze even bij mama mocht bijkomen van de bevalling is Sophie in de couveuse overgebracht naar het Moeder & Kindcentrum. In eerste instantie viel ze behoorlijk af, maar na een week zat ze toch weer op 1985 gram. Nog net niet op haar geboortegewicht…

Wat heel fijn was, is dat tijdens mijn bezoek Sophie naar het warmtebedje mocht en de couveuse de kamer uit werd gereden!! Zo heerlijk dat er nu direct contact mogelijk is in plaats van steeds deurtjes open te moeten maken… Aanraken is zo belangrijk bij die kleintjes! En dat doen papa en mama heel graag.

Inmiddels is Sophie met papa en mama thuis en gaat het nog steeds erg goed! Deze knappe, dappere dame gaat vast vele harten op hol laten slaan. In ieder geval die van haar trotse papa en mama!!

Ik wens je heel veel geluk, gezondheid en liefde in je leven toe Sophie.

Groetjes, Anneke Hilligehekken

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.